Gondosóra mentette meg egy idős nő életét, aki eltévedt az erdőben

Fél órán belül megtalálták a bajba került asszonyt a dombóvári tűzoltók a GPS-jeladó segítségével.

2023. 11. 19. 12:18
null
Budapest, 2022. március 17. Egy 81 éves nyugdíjas férfi mutatja a csuklóján a Gondosóra programban kapott jelzõkészüléket a XI. kerületben, Budapesten 2022. március 17-én. A négyéves program ideje alatt minden 65 éven felüli magyar állampolgár alanyi jogon kaphat egy ingyenes, nyakban vagy karon hordható készüléket, amelynek segítségével bármilyen, otthon történt egészségi problémát egyetlen gombnyomással jelezhet egy éjjel-nappal mûködõ diszpécserszolgálatnak. A programba körülbelül másfél millió, 65 éven felüli idõs embert vonhatnak be. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Manapság számtalan elektronikai eszközt használunk, a fiatalok gyakorlatilag mindent valamilyen kütyü segítségével intéznek. Az idősebbek, de főleg a szépkorúak azonban nem feltétlenül követik ezt a trendet. Van azonban valami, amit mindenkinek, aki elmúlt hatvanöt, érdemes megfontolnia: ha mást nem is, de egy Gondosórát megéri igényelni.
Fizetni nem kell érte, de adott esetben életet menthet – írta közösségi oldalán ma délelőtt a katasztrófavédelem

A bejegyzésben olvasható, hogy a közelmúltban a Tolna vármegyei Szakcs külterületén egy idős nő tévedt el az erdőben. A Gondosórán keresztül segítséget kért, a műveletirányítás felvette a kapcsolatot a Gondosóra diszpécserközpontjával, az eszköz által küldött GPS-koordináták alapján pedig – a riasztás utáni 27. percben – a dombóvári hivatásos tűzoltók rá is találtak a rémült asszonyra.

A kormány által ingyenesen biztosított jeladót ITT lehet igényelni

Borítókép: Így néz ki a Gondosóra (Fotó: Soós Lajos/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.