Hadházy nem árulja el, miért nem ítélte el a terrorizmust

Továbbra sem világos, hogy Hadházy Ákos a múlt héten miért szavazott nemmel a terrorizmust elítélő parlamenti nyilatkozatra. A független képviselő nem adott érdemi választ kérdéseinkre, így egyebek mellett arra sem: támogatja-e az illegális migránsok ellenőrzés nélküli beengedését az országba. Hadházy magatartása már csak amiatt is különös, mert a most nyilvánosságra hozott nemzetbiztonsági jelentés rögzíti, hogy a migráció fegyvereket, terroristákat és terorrizmust hoz Európába.

2023. 11. 02. 18:30
null
20230503 Budapest Diákok és tanárok is demonstrálnak a státusztörvény ellen. Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Hadházy Ákos képviselő Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ritkán tapasztalható egyetértés alakult ki a kormánypárti és az ellenzéki képviselők között a terrorizmus elítélése kapcsán, mivel a vonatkozó politikai nyilatkozatot a honatyák jóval több, mint kétharmada megszavazta a parlamentben a múlt héten. Ám Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – Novák Előddel (Mi Hazánk) együtt – nemmel szavazott. Hadházy Facebook-bejegyzésekben próbált magyarázkodni, például azzal, hogy szerinte a nyilatkozatot a kormány az emberek „heccelésére” akarja használni. Emelett Hadházy úgy vélte, hogy a dokumentum „meggyalázza az áldozatok emlékét”. A baloldali politikus azt is felvetette, hogy a megszavazott nyilatkozat szerinte indokolatlanul összemossa az izraeli–palesztin konfliktust az európai migrációs politikával.

Megkértük Hadházy Ákost, magyarázza meg szavait és nemleges szavazatát. A képviselő azonban nem felelt írásban feltett kérdéseinkre, inkább korábbi közösségi médiás bejegyzéseit ajánlgatta.

Több mint bűn

Pedig Hadházy magatartása égető kérdéseket vet fel. Például azt, szorgalmazza-e, hogy azonosítatlanul engedjék be hazánk területére a határainkhoz érkező migránsokat. Ezt fel is tettük a képviselőnek, ahogy azt is: a „nem” gomb lenyomásakor számolt-e azzal, hogy megsértheti a zsidóságot? Utóbbi felvetés már csak azért is lényeges, mert Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke a minap arról beszélt, Hadházy a nem voks helyett tartózkodhatott is volna – mint ahogy ezt más képviselőtársai megtették –, ugyanis az elnök szerint „egy terrorszervezetet nem elítélni több mint bűn”.

Ezt hozza a migráció

Hadházy hozzáállása és mostani hallgatása kapcsán meg kell említeni a terrorizmus és a migráció összefüggését elemző, csütörtökön nyilvánosságra hozott nemzetbiztonsági jelentés főbb megállapításait. A beszámolóból ugyanis kiderül, hogy a Magyarországon áthaladó balkáni migrációs útvonal felügyeletét terroristacsoportok vehetik át. 

A helyzet komolyságát mutatja, hogy a migrációs nyomás növekedése és az Izrael–Hamász-háború miatt európai célpontok vonatkozásában egyre több lehetséges terrortámadásra utaló információ keletkezik. A migráció fegyvereket, terroristákat és terrorizmust hoz Európába.

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.