„Hálás vagyok Novák Katalin köztársasági elnök döntéséért” – a Hunnia perek utolsó három érintettje is elnöki kegyelmet kapott

Pénteken engedték szabadon a 15 éve tartó Hunnia perek utolsó három érintettjét, akiket Csintalan Sándor egykori szocialista politikus megveretésével kapcsolatban ítéltek el. 

2023. 11. 17. 20:07
Forrás: Hírklikk/Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csintalan Sándor úgy fogalmazott: az elhúzódó eljárás bőven elég büntetés volt az elkövetőknek, és nem szeretné, hogy a gyerekeik apa nélkül nőjenek fel.

Szabadulása után a Magyar Nemzetnek nyilatkozott Szücsi Frigyes és Tián Csaba. 

Szücsi úgy fogalmazott, hálás Novák Katalinnak a köztársasági elnöki kegyelemért és ha lehetősége lesz rá szeretne beszélni Csintalan Sándorral is. 

A köztársasági elnök az áprilisi pápalátogatással egy időben mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perekben akkor már jogerősen elítélteknek is, köztük Budaházy Györgynek, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött.

A Hunnia-ügy Magyarország első olyan rendőrségi és bírósági ügye, amelyben a hatóságok a vádlottakat bűnszervezetben elkövetett terrorcselekmények elkövetésével vádolták.

A vád szerint a csoport tagjai 2007 és 2009 között hajtottak végre Molotov-koktélos támadásokat az akkori szocialista–liberális kormánytöbbség tagjainak ingatlanjai ellen, valamint bántalmazhatták az egykori szocialista politikust, Csintalan Sándort. 

Borítókép: Csintalan Sándor MSZP-s politikus (Forrás: Hírklikk/Képernyőkép)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.