Házkutatás Bajnai és Karácsony bizalmasánál? – Íme, a NAV válasza!

Egyelőre nem közölt nyilvánosságra hozható információkat a NAV arról, hogy történt-e házkutatás Tordai Csaba ügyvédi Irodájában. Egy szemtanú szerint csütörtök este szálltak ki Bajnai Gordon bizalmasához az adóhatóság munkatársai.

2023. 11. 12. 15:45
Karácsony Gergely; Bajnai Gordon; Jávor Benedek
Budapest, 2014. február 2. Karácsony Gergely (b) és Jávor Benedek (b2), a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnökei, valamint Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője (j) az ellenzéki szervezetek Paksról döntsön a nép! című demonstrációján a fővárosi Alkotmány utcában 2014. február 2-án. A megmozdulást a MSZP, a DK, az Együtt-PM, valamint a Magyar Liberális Párt szervezte azt követően, hogy a Nemzeti Választási Bizottság elutasította a Paksi Atomerőmű tervezett bővítéséről szóló népszavazási kezdeményezést. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem erősítette meg, de nem is cáfolta a NAV, hogy házkutatás történt a napokban Tordai Csaba ügyvédi irodájánál. Ahogy azt tegnap megírtuk, érdekes információt osztott meg az egyik belvárosi lakóknak szóló oldal a Facebookon. Az 5. kerület – Itt lakunk nevű csoportban jelent meg egy poszt, amely szerint csütörtökön, a késő esti órákban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei jelentek meg a Vécsey utca 4. számnál. 

„Állítólag az egyik ügyvédi irodában tartottak házkutatást. Mondjuk érdekes, hogy miért ilyenkor. Bőven késő este volt már” – írta a poszt szerzője.

Az illető a kutyáját sétáltatta éppen, és a többiektől érdeklődött, tudnak-e részleteket. Megjegyezte: azt hitte, filmet forgatnak, „de a NAV autói voltak, és Vécsey 4-ben dolgoztak valamin nagyon”.

Az interneten elérhető címkeresők szerint a Vécsey utca 4. szám alá jegyezték be Tordai Csaba ügyvédi irodáját. A Városháza-gate szálainak felgöngyölítésekor, a szóba kerülő szereplők bemutatásakor a Magyar Nemzet részletes portrét festett Tordai Csabáról, aki nem más, mint Gyurcsány Ferenc államtitkára, Bajnai Gordon bizalmasa, Karácsony Gergely ügyvédje és főtanácsadója, ráadásul a jogász otthonosan mozog a Soros-szervezetek világában.

Lapunk megkereste az adóhivatalt és az ügyészséget is, hogy valóban történt-e házkutatás Tordai Csaba irodájában. Előbbi ma annyit válaszolt, hogy kérdésünkkel kapcsolatban 

nincs nyilvánosságra hozható információjuk.

Borítókép: Karácsony Gergely, Jávor Benedek és Bajnai Gordon (Fotó: Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.