Így zúzna szét az Európai Unió egy magyar vívmányt

Bakondi György szerint kiemelt érdek az unió migrációs politikájának megváltoztatása.

Forrás: MTI2023. 11. 18. 19:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelt érdeke az európai embereknek, hogy megváltozzon az Európai Unió elhibázott migrációs politikája – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a közszolgálati televízióban. Bakondi György úgy fogalmazott: reményeik szerint a jövő évi európai uniós választások után egy új összetételű Európai Parlament jön létre, amely szakítani tud majd az európai embereket veszélyeztető migrációs politikával.

A főtanácsadó arra a kérdésre, hogy európai politikusok miért nem merik vállalni egyetértésüket a magyar modellel, azt mondta:

az európai liberális többség olyan politikailag korrekt közbeszédet próbált meghonosítani, amelytől ha valaki eltér, annak kitaszítás, súlyos morális és anyagi hátrányokkal járó kiközösítés lehet a következménye.

Bakondi György azt is mondta, hogy az illegális bevándorlás következtében új negatív jelenségek sokasága jelent meg, példaként említette a Hamász palesztin iszlamista szervezet melletti tüntetéseket és az antiszemita megnyilvánulásokat.

A főtanácsadó szerint az Európai Unió javaslata, miszerint mindenkit be kell engedni, aki azt mondja, hogy politikai menedékjogot akar, és az elbírálást az adott ország területén kell megvárnia, semmissé tenné azt a magyar vívmányt, amelyet a magyar határ védelmében megvalósított a kormány, és amely Magyarországot a legbiztonságosabb országgá tette. – Ez elfogadhatatlan a magyar kormánynak, és a magyar lakosság nagy része is egyetért ezzel – emelte ki Bakondi György.

A főtanácsadó beszélt arról is, hogy Szerbiában komoly közbiztonsági kockázatot jelentenek az embercsempész-bűnbandák, mivel egyre erőszakosabban lépnek fel egymás ellen, ugyanakkor az európai emberekre is komoly veszélyt jelent, hogy nem a nemzetállamok hatóságai döntik el, ki léphet be egy adott ország területére, hanem az embercsempészeken múlik, ki jut át a határon.

Borítókép: Bakondi György (Forrás: Hír TV)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.