Már honlapja is van a Meseország mindenkié kötetnek

Nem hagynak fel az lmbtq-propagandával, a leszbikusszervezet a gyerekeknek kvízt, a pedagógusoknak pedig foglalkoztatástervet is készített.

2023. 11. 14. 12:54
null
20201015 MN Budapest Meseország mindenkié című könyv illusztrációk Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a Labrisz Leszbikusegyesület új honlapja, a meseorszagmindenkie.hu – közölte az egyesület, amelyben arról is írtak, az oldalon videók is találhatók, ahol hírességek olvasnak fel az Meseország mindenkié kötet meséi közül. A Labrisz 2020-ban adta ki magyarul a Meseország mindenkié című meseantológiát, amely tiltakozási hullámot váltott ki. 

A szervezet most arra is nagy gondot fordít, hogy a mesék kapcsán a gyerekek interaktív kvízekre válaszoljanak, de a pedagógusokat sem hagyták magukra, ők a mesetérképeket, illetve a különböző történetekhez készült foglalkozásterveket találhatják meg az oldalon.

 

Dől az lmbtq-propaganda

A Labrisz szervezet tagjai eddig is már számtalan kurzust tartottak azoknak a kérdéseknek a megválaszolására, mely szerint: miként lehet akár már az alsós diákokhoz is bevinni az lmbtq-témát az iskolába, például meséken keresztül. A résztvevők ehhez olyan anyagokból válogathattak, mint a Meseország mindenkié – Foglalkozástervek pedagógusoknak című, 41 oldalas kiadvány, amelyben jellegzetes szereplők a homoszexuális Hamupipőke és a meleg királyfik. A foglalkozásokon a nemváltás kérdésköre is felmerült, amelynek kapcsán azt javasolták, hogy a tanár a Rubinpiros madár című mese alapján beszélgessen arról a gyerekekkel: 

„Mi lenne, ha fordítva alakult volna a mese, ha a mesehős egy férfi, aki nővé akar változni?” Ajánlják tovább eljátszani a gondolattal, hogy a fiúk lányok lesznek és fordítva, mondjuk egy napra. 

 

Meg kell óvni  a gyermekeket!

Lassan egy éve, hogy nyilvánosságra kerültek azok a botrányos felvételek, amelyeken egy diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens részletesen számolt be homoszexuális kapcsolatáról egy 15 éves fiúval. Az ügy rávilágított arra, miért fontos a magyar gyermekvédelmi törvény. A 2021 júliusában hatályba lépett jogszabály többek között a pedofília visszaszorítására irányul, méghozzá az alaptörvény által megszabott kereteken belül a lehető legszigorúbban. A törvény másik fontos része tiltja a tizennyolc éven aluliaknak pornográf, valamint olyan tartalmak elérhetővé tételét, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, megjeleníti.

– Az óvodákba vagy iskolákba nem való, ártalmas, egyoldalú szexuális képzetek és elképzelések széles körű, megtervezett terjesztése ellen kíván fellépni a kormány a politika és a jog eszközrendszerével – fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán nemrégiben a Magyar Nemzetnek, kijelentve, Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést. Ennek jegyében hamarosan szigorítják a gyermekvédelmi törvényt.

A Századvég tanácsadója elmondta: az alkotmány rögzíti, hogy a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony, ennek megfelelően is a szülőknek joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést. 

 

Borítókép: A Meseország mindenkié című könyv (Fotó: Mirkó István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.