Megérkezett az első komolyabb fagy, folytatódik a lehűlés

Ideje elővenni a vastagabb, téli ruhákat, az ősz eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl.

2023. 11. 23. 6:22
null
Galyatetõ, 2020. november 26. Köddel körülvett távközlési torony Galyatetõn 2020. november 26-án. A Kárpát-medencében a téli félévben fellépõ tipikus idõjárási jelenség az úgynevezett hidegpárna, amikor a medence alján több napon keresztül rétegfelhõzet, hideg, párás, ködös idõ alakul ki. Ilyenkor a felhõzet fölé nyúló hegycsúcsokon derült, napos, a lentinél melegebb idõ van. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős faggyal indul a csütörtök, a hajnali órákban bőven nulla alá hűlt a hőmérséklet, országszerte –2 és –4 fokot mutatnak a hőmérők, az ősz eddigi leghidegebb éjszakáján vagyunk túl. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint lassacskán, majd csak a délelőtti órákban melegszik fel a levegő, nagy melegre viszont ne számítsunk, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb maradhat az idő.

Forrás: Met.hu

Vigaszt nyújthat egy kis napsütés, a reggeli fátyolfelhőzet ugyanis napközben délkeleti irányba vonul, mögötte pedig az ország nagy részén kiderül az ég, csak északkeleten maradhat borult az idő. A napsütésnek a késő délutáni órákban érkező felhők vetnek majd véget, igaz, csapadék nem lesz. A széllel viszont számolnunk kell, a nyugati, délnyugati irányú szelet az ország északkeleti felén élénk, olykor erős lökések kísérhetik.

Borítókép: Köddel körülvett távközlési torony Galyatetőn 2020. november 26-án (Fotó: Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.