Nem jelentek meg a gyöngyösi „verőlegények” a tárgyaláson

Annyira megverték a sértettet, hogy az elveszítette az eszméletét.

Forrás: HEOL2023. 11. 12. 19:16
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint három éve történt az a bűncselekmény, amelynek következtében egy gyöngyösi szórakozóhely két biztonsági őre életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt áll az – elsőfokon eljáró – Egri Törvényszék előtt – közölte a HEOL. A portálnak nyilatkozó törvényszéki sajtószóvivő, Hoszné Nagy Tímea szerint a bíróság szerdán tartott volna tárgyalást, de ezen a vádlottak nem jelentek meg.

– A B. J. és társa ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt november 9-ére kitűzött tárgyalást a bíróság 2024. január. 22-re elnapolta

 – közölte a sajtószóvivő.

A vádlottak 2020. szeptemberében biztonsági őrként dolgoztak a szórakozóhelyként működő munkahelyükön. A vádirat szerint aznap este barátai társaságában e helyszínen szórakozott a sértett is, akit – ittas állapotában tanúsított magatartása miatt – B. J. egy másik biztonsági őr társával hajnalban kivezetett a szórakozóhely bejárata elé.

Kint szóváltás alakult ki a sértett és a biztonsági szolgálat között, melynek következtében a vádlottak bántalmazták a sértettet, de olyan mértékben, hogy a férfi elveszített az eszméletét. Az orvosszakértői vélemény alapján a sérülések gyógytartama nyolc napon túli, együttesen négy-hat hétre tehető azzal, hogy közvetett életveszélyt eredményeztek.

A váddokumentum azt is rögzíti, hogy a másodrendű terhelt magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat és megbotránkozást keltsen. Ez a tényállás pedig a Büntető törvénykönyvben a garázdaság bűntettét jelöli. Vele szemben egyébként már a februári előkészítő ülésen ítélet született. A törvényszék őt 360 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, és egy évre a foglalkozás gyakorlásától eltiltotta.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.