Pénzügyminisztérium: Karácsony felelősségvállalás helyett a kormányra mutogat

A péntek reggel indult csörtébe beszállt a pénzügyi tárca is.

2023. 11. 24. 15:00
KARÁCSONY Gergely; KÁLMÁN Olga
Budapest, 2019. szeptember 22. Karácsony Gergely közös ellenzéki fõpolgármester-jelölt Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi fõpolgármester-jelöltje (j) társaságában a Trip Rendezvényhajón tartott programbemutatóján 2019. szeptember 22-én. A jelölt Vegyük vissza Budapestet! címmel egy szabad, zöld és szolidáris Budapest kialakítását célzó programot mutatott be. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A főpolgármester csődbe vitte Budapestet, a felelősségvállalás helyett a kormányra mutogat – írta az Index megkeresésére a Pénzügyminisztérium, amelyet Varga Mihály tárcavezető Facebook-bejegyzésében is megosztott. 

A minisztérium közleményében rámutatott: Budapest megérdemli, hogy a főpolgármester ne politikai hangulatkeltéssel, ne álhírek terjesztésével, ne a kormány összetételével, hanem a főváros ügyeivel foglalkozzon. A Fővárosi Ítélőtábla pedig csak a másodfokú eljárást lezáró végzés közléséig nem engedte, hogy a Magyar Államkincstár beszedje azt az adót, amelyet Karácsony Gergely nem hajlandó befizetni, és amely a szegényebb településeket támogatná. 

A másodfokú eljárást lezáró végzést a Kincstár október 17-én kézhez kapta. Ettől az időponttól kezdve nem volt jogi akadálya annak, hogy a Magyar Államkincstár beszedési megbízást nyújtson be 

– szögezte le közleményében a Pénzügyminisztérium.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Karácsony Gergely péntek reggel Facebook-bejegyzésben szólította fel Varga Mihályt, hogy azonnal távozzon a kormányból. A főpolgármester amiatt rohant ki a pénzügyminiszter ellen, mert az államkincstár 5,5 milliárd forintot inkasszált a főváros számlájáról.

A támadásra a Fidesz közleményben reagált, amelyben rámutattak: Karácsony Gergely főpolgármester és Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke tönkretették a fővárost, ahol már az adót és a számlákat sem tudják fizetni. Mint írták, Karácsony és Gyurcsány miatt négy év alatt a csőd szélére került a főváros, annak ellenére, hogy több mint kétszázmilliárdos megtakarítást örökölt az új városvezetés Tarlós Istvántól.

Borítókép: Karácsony Gergely és Kálmán Olga (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.