Újabb palesztinpárti tüntetést tiltott be a rendőrség

Betiltott egy gyűlést a Budapesti Rendőr-főkapitányság, mert megalapozottan lehet attól tartani, hogy erőszakhoz vezetne.

2023. 11. 08. 11:18
null
Aarhus, 2023. október 31. A palesztinokat támogató tüntetés a dániai Aarhusban 2023. október 31-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, az izraeli légierõ azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 8300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/EPA/Ritzau/Mikkel Berg Pedersen Fotó: Mikkel Berg Pedersen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hamász terrorszervezet és Izrael között folyó fegyveres konfliktus kapcsán jelentett be gyűlést egy magánszemély 2023. november 22-ére, Budapest II. kerületében – írja hivatalos oldalán a rendőrség.

Hasonló megmozdulások Európa és a világ számos városában erőszakba torkolltak a közelmúltban, 

így alappal lehet attól tartani, hogy ez Magyarországon is veszélyeztetné a közrendet, a közbiztonságot és a jelenlévők testi épségét, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló 2018. évi LV. törvény 13. § (1) bekezdése alapján megtiltotta a gyűlés megtartását.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Amint a Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, a szombatra tervezett Izrael-ellenes tüntetések elhalasztását kéri a Scotland Yard a szervezőktől, aznap ugyanis az évszázados hagyománynak megfelelően a háborúk áldozatairól emlékeznek meg Nagy-Britanniában. A szervezők egyelőre nem mutatnak hajlandóságot az első világháborút lezáró tűzszünet emléknapjára meghirdetett demonstrációk elnapolására.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.