Ungár Péternek baja van a csokkal

Nem az, amire először gondolna!

2023. 11. 28. 8:10
null
2023.10.05. fotó: Ruzsa Rania Fotó: Ruzsa Rania
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha helyes, hogy 

az államnak minden megszületendő gyermeket támogatni kell, és helyes, hogy olyan adó és támogatási rendszert működtet, hogy a gyermekvállalás ne jelentsen pluszterhet a családoknak, 

Ungár Péter szerint több probléma is van a családok otthonteremtési kedvezményével, azaz a csokkal.

Az LMP országgyűlési képviselője szerint ugyanis a kormány, 

azzal, hogy a csok igénybevételét házassághoz köti, megfosztja az embereket attól a szabad döntési lehetőségtől, hogy élettársi kapcsolatban akarnak-e élni egymással, vagy házasságban. 

– Nekünk a gyerekvállalást kellene támogatni, és nem erőszakkal beleszállni az emberek magánéletébe. Ehhez képest tízezrével jönnek létre kényszerházasságok az országban a támogatási rendszer miatt – állítja Ungár Péter.

Szerinte ennél is nagyobb probléma, az, hogy 

válás esetén a csok minden más hitellel szemben súlyos anyagi következményekkel jár. 

– Nem gondoljuk, hogy a válás jó dolog, de a válás a magyar valóság része, és egy házasság megkötése és a válás is csak két résztvevő ember döntése lehet, a Fidesz iránymutatására itt nincs szükség – fogalmazott a politikus. 

Ráadásul, mint mondta, rengeteg emberen egyszerűen nem is segít ez a támogatás.

Az idén még elérhető, 2015-ben indított családok otthonteremtési kedvezményét nagyjából negyedmillióan vették igénybe. A kormány értékelése szerint őket már elérték a családpolitikán keresztül, jövőre azoknak szánnak magasabb összegű támogatást, akik a jövőben még terveznek gyermeket vállalni. 


Borítókép: Ungár Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.