Akkora kokainmennyiségre csapott le a rendőrség Csepelen, hogy minden második fővárosi lakosra jutna egy adag + videó

Hatalmas csapást mért a rendőrség a kábítószerpiacra.

Forrás: police.hu2023. 12. 05. 12:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Összesen csaknem 155 kilogramm kokaint foglaltak le a hatóságok, aminek feketepiaci értéke 23,22 milliárd forintra tehető – adta hírül honlapján a rendőrség.

Egy maszkos férfiról érkezett bejelentés november 11-én hajnalban, aki a csepeli szabadkikötőben ólálkodott. Az ismeretlen elmenekült, őt már a rendőrök sem találták meg. Megtalálták ugyanakkor azt a hűtőkonténert, amit megpróbált kinyitni. 

A hat méter magasan elhelyezett konténerben kialakított rejtekhelyről 155 darab, egyenként körülbelül egykilós kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomag került elő. 

A helyszíni szemlén a tesztek kokaint mutattak ki. A kirendelt vegyészszakértő vizsgálata megerősítette, hogy az összesen nettó 154,805 kilogramm lefoglalt anyag kokain, aminek feketepiaci értéke 23,22 milliárd forintra tehető. 

Ez átlagos hígítással is annyi kábítószer, hogy életkortól függetlenül minden második fővárosi lakosra jutna egy adag.

A tiszta hatóanyagtartalom megállapítása érdekében vegyészszakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy nagy tisztaságú kokaint foglaltak le.

A tengerentúli banánszállítmány

Az adatgyűjtésből kiderült, hogy kábítószer elrejtésére használt konténert Ecuadorban adták fel, és banánt szállítottak benne. A szállítmány Mexikóba, majd hajóval Németországba érkezett, onnan vasúton jutott Magyarországra november 8-án, ahol a banánt kirakodták.

A BRFK nyomozói minden részletre kiterjedő adatgyűjtést folytatnak Magyarországon, és felvették a kapcsolatot több külföldi hatósággal, köztük az amerikai kábítószerellenes ügynökséggel, a DEA-vel. Ezen az óriási drogfogáson túl a Budapesti Rendőr-főkapitányság 

2023-ban összesen körülbelül 406 209 000 forint utcai értékű kábítószert vont ki a feketepiaci forgalomból, közte 2,775 kg kokaint, 4,55 kg amfetamint, 76,21 kg (továbbá 138 tő) marihuánát, és 96 főt fogott el kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt. ​

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kábítószer-bűnözés elleni osztálya különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. 

Borítókép: Jelenet a helyszínelésről (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.