Alföldi Róbert a Fideszről: ezek nagyon okos emberek

Vidnyánszky Attilának az határozza meg az életét, hogy „bosszút áll a sértettsége, vagy akár valós sérelmei miatt”, Alföldi Róbert szerint, aki a Magyar Hang Kultúrtáj című műsorának volt a vendége. A beszélgetés apropóját nemrég megjelent interjúkötete adta, amelyet a színész/rendező Csáki Judit színikritikussal közösen készítettek, emellett számos közéleti politikai kérdés is téma volt.

2023. 12. 07. 7:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem cserélne a Nemzeti Színház vezérigazgatójával

Vidnyánszky Attila szerepe és a szakmán belüli törésvonalak már a beszélgetés elején szóba került, amellyel kapcsolatban Alföldi elmondta, véleménye szerint „intelligencia kérdése, hogy ki melyik utat választja, 

lehet az az út amit ez az úriember művel, hogy amit lehet azt elpusztít”. 

Hogy cserélne-e a Nemzeti Színház vezérigazgatójával, egyértelmű választ adott: „Nem! Mindent szembeköpnék, ami az elmúlt harminc évem. A hitelességemet és az önazonosságomat nem szeretném semmilyen módon feladni, mert ez az egyetlen erőm” – szögezte le Alföldi, aki a jelenkori közállapotokat a kádári diktatúrával állította párhuzamba. Azonban tisztességesnek ismerte el Vidnyánszky Attila közelmúltban történt lemondását, amint arról korábban lapunk beszámolt.

 

„Öntelt f…szok voltunk, akik lenéztek embereket”

Az országban lévő megosztottság kapcsán úgy fogalmazott, hogy

 öntelt f…szok voltunk, akik lenéztek embereket, és ezért tartunk ott, ahol tartunk. Mi ugyanazokba a hibákba estünk bele, amiket most számon kérünk mindenen. Mert persze, menjenek a francba, most már tényleg egyre abszurdabb dolgokat csinálnak, de hagytuk, hogy megtegyék.

Mint mondta, a hatalmon lévő politikai elit és az ellenzéki politikai elit viszonyában is ugyanezt látja, de azt ma már nem hiszi, hogy szóba fognak állni a táborok egymással. 

Azt azonban elismerte: a Fidesz az emberek elérését tekintve „csodálatosan dolgozik, nagyon professzionálisan, és ha ezt az elképesztő tudást, kitartást, összeszedettséget nem a saját hatalmuk bebetonozására és a pénz ellopására használnák, akkor ez az ország egy Kánaán lenne, mert ezek nagyon okos emberek”.

Borítókép: Alföldi Róbert (Fotó: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.