Áradnak a folyók, utakat kellett lezárni

Csütörtök reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2023. 12. 28. 6:49
IMG_5680
Fotó: Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalagkorlátnak ütközött, majd az úttest közepén állt meg egy gépkocsi a 4-es főút 41-es kilométerszelvényénél, Monorierdő térségében – közölte a katasztrófavédelem.

A monori hivatásos tűzoltók áramtalanítják a járművet, amelyben csak a vezetője utazott. A társhatóságok is kiérkeztek a balesethez, ami miatt félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

Forrás: Katasztrófavédelem

 

Áradás miatt lezárt szakaszok

Az Útinform beszámolója szerint a Duna áradása miatt lezárták Komárom-Esztergom vármegyében a 11-es főút Esztergom külterülete és a 117-es főúti kereszteződés közötti szakaszát a 67-es és a 72-es kilométer között. Kerülni a 117-es, illetve a 111-es főutakon lehetséges. Továbbá az Esztergom és az országhatár közötti összekötő út rakparti szakasza sem járható az 1-es és a 2-es kilométer között.

Pest vármegyében az Ipoly áradása miatt lezárták az Ipolydamásd és az országhatár közötti összekötő utat, továbbá a Duna áradása miatt a Szentendrei szigeten a Szigetmonostor és a Határcsárda közötti komphoz vezető utat.

Nógrád vármegyében az Ipoly áradása miatt Őrhalomnál, a határhídhoz vezető út nem járható.

 

Új utak

Átadtak a forgalom számára több új utat is:

  • Nógrád vármegyében, Bátonyterenyénél a 23-as főút új elkerülő szakaszát, a Kisterenye és Bátonyterenye közötti összekötő utat,
  • a Maconkára vezető összekötő út újabb szakaszát,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a 26-os főút elkerülő szakaszán a 260-as főutat Kazincbarcika, Berente és Sajószentpéter között,
  • az M3-as autópályán, a 187-es kilométernél lévő M35-ös autópálya csomópontjában új felhajtó ágat nyitottak meg Vásárosnamény felé. Ugyanebben a csomópontban, akik az M3-ason Budapest felé haladnak, már le tudnak hajtani az M35-ös autópályára Berettyóújfalu irányába.

Az ünnepi kamiontilalom szilveszterkor december 30-án este tíz órától január 1-jén este tíz óráig tart majd.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.