Az orvosi receptekről értesítés jön a mobiltelefonokra

December 1-jétől újabb funkciókkal bővül az EgészségAblak mobilalkalmazás – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence közölte: ezzel a frissítéssel újabb olyan fejlesztés valósul meg, amelynek célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan és egyszerűen használhassa ki a digitális egészségügy előnyeit.

Forrás: MTI2023. 12. 02. 8:49
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2023. október 13. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára beszél a Bakondi Györggyel, a miniszterelnök belbiztonsági fõtanácsadójával az illegális bevándorlás aktualitásairól újságíróknak adott nyilatkozatukon a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. október 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Immár a hamarosan lejáró receptekről és a frissen beérkező új egészségügyi dokumentumokról külön is értesítést kapnak az EgészségAblakot használók – ismertette az államtitkár. Rétvári Bence hozzátette: az alkalmazás egyre népszerűbb, már több mint két és fél millió magyar ember töltötte le a telefonjára.

Az új frissítéseknek köszönhetően az orvos által felírt receptek kiváltása nem múlhat azon, hogy a felhasználó megnyitotta-e az alkalmazást,

mert telefonja kezdőképernyőjén megjelenik a receptekről szóló értesítés, és az alkalmazás ugyanígy értesítést küld az elkészült új egészségügyi dokumentumokról is.

Az államtitkár ismertetése szerint az applikációt letöltők így még gyorsabban tájékozódhatnak aktuális egészségi állapotukról, késedelem nélkül tölthetik le a legfrissebb laboreredményeket, zárójelentéseket, leleteket, ambuláns lapokat. Rétvári Bence elmondta:

az alkalmazásban hat funkció érhető el, ezzel pedig ma már mindenkinek „ott lapulhat a zsebében” az összes egészségügyi dokumentuma,

a felírt és kiadott receptjei, háziorvosa rendelési ideje, oltási igazolványa, és az alkalmazásból a nap huszonnégy órájában közvetlenül hívható az EgészségVonal is.

A szeptemberben bevezetett családbarát funkciónak köszönhetően a családtagok – például gyerekek, idősebb szülők – dokumentumai is elérhetővé váltak meghatalmazás esetén – emlékeztetett. Az államtitkár hozzátette: már lehetőség nyílt arra is, hogy a járóbeteg-szakrendelőkben előjegyzett, elektronikus rendszerbe felvezetett időpontokat is megtekinthessék.

Az EgészségAblak mobilalkalmazást több mint két és fél millióan használják, népszerűségét pedig jól mutatja, hogy az indulás óta több százezer receptet és másfél millió egészségügyi dokumentumot töltöttek le rajta keresztül a felhasználók – mondta Rétvári Bence.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.