Kázmér 2024. március 4.
logo

Az orvosi receptekről értesítés jön a mobiltelefonokra

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.02. 08:49 2023.12.02. 10:14
Az orvosi receptekről értesítés jön a mobiltelefonokra

December 1-jétől újabb funkciókkal bővül az EgészségAblak mobilalkalmazás – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Rétvári Bence közölte: ezzel a frissítéssel újabb olyan fejlesztés valósul meg, amelynek célja, hogy a lakosság könnyen, gyorsan és egyszerűen használhassa ki a digitális egészségügy előnyeit.

– Immár a hamarosan lejáró receptekről és a frissen beérkező új egészségügyi dokumentumokról külön is értesítést kapnak az EgészségAblakot használók – ismertette az államtitkár. Rétvári Bence hozzátette: az alkalmazás egyre népszerűbb, már több mint két és fél millió magyar ember töltötte le a telefonjára.

Az új frissítéseknek köszönhetően az orvos által felírt receptek kiváltása nem múlhat azon, hogy a felhasználó megnyitotta-e az alkalmazást,

mert telefonja kezdőképernyőjén megjelenik a receptekről szóló értesítés, és az alkalmazás ugyanígy értesítést küld az elkészült új egészségügyi dokumentumokról is.

Az államtitkár ismertetése szerint az applikációt letöltők így még gyorsabban tájékozódhatnak aktuális egészségi állapotukról, késedelem nélkül tölthetik le a legfrissebb laboreredményeket, zárójelentéseket, leleteket, ambuláns lapokat. Rétvári Bence elmondta:

az alkalmazásban hat funkció érhető el, ezzel pedig ma már mindenkinek „ott lapulhat a zsebében” az összes egészségügyi dokumentuma,

a felírt és kiadott receptjei, háziorvosa rendelési ideje, oltási igazolványa, és az alkalmazásból a nap huszonnégy órájában közvetlenül hívható az EgészségVonal is.

A szeptemberben bevezetett családbarát funkciónak köszönhetően a családtagok – például gyerekek, idősebb szülők – dokumentumai is elérhetővé váltak meghatalmazás esetén – emlékeztetett. Az államtitkár hozzátette: már lehetőség nyílt arra is, hogy a járóbeteg-szakrendelőkben előjegyzett, elektronikus rendszerbe felvezetett időpontokat is megtekinthessék.

Az EgészségAblak mobilalkalmazást több mint két és fél millióan használják, népszerűségét pedig jól mutatja, hogy az indulás óta több százezer receptet és másfél millió egészségügyi dokumentumot töltöttek le rajta keresztül a felhasználók – mondta Rétvári Bence.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.