Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Deutsch Tamás: Legyen Gyurcsány Ferenc Színház a Katona!

A képviselő reagált a DK-tagoknak biztosított kedvezmény hírére.

2023. 12. 02. 13:11
BEZERÉDI Zoltán; ELEK Ferenc; REZES Judit; MENTES Júlia Virgínia
Budapest, 2023. október 5. Elek Ferenc (b) és Bezerédi Zoltán (b2) Ádám, Mentes Júlia (j2) és Rezes Judit (j) Éva szerepében a Madách Imre és Nádasdy Ádám szövege alapján készült Embtrag címû elõadás próbáján a budapesti Katona József Színházban 2023. október 5-én. A darabot Székely Kriszta rendezésében 2023. október 8-án mutatják be. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kedvezményes színházjegyek a DK-nak? Ne puházzanak, a Katona József Színház legyen Gyurcsány Ferenc Színház! – jegyezte meg közösségi oldalán Deutsch Tamás.

A fideszes politikus bejegyzésében a nagy felháborodást kiváló színházi botrányra utalt. Mint a Magyar Nemzet elsőként beszámolt róla, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagjai harminc százalékkal olcsóbban vehettek színházjegyet a fővárosi Katona József Színházban. Emiatt felmerült, hogy az önkormányzati fenntartású budapesti színház politikai alapon tett különbséget a látogatói között – legalábbis a jegyvásárlás esetében.

A botránnyal kapcsolatban számos színházi és közéleti szereplő adott hangot nemtetszésének. A színházban belső vizsgálatot rendeltek el az ügy miatt, több munkatársat elmarasztaltak, egyiküknek távoznia is kellett, de Máté Gábor igazgató a helyén maradt.

Borítókép: Az Embtrag című előadás próbája a Katona József Színházban (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.