Élete utolsó programjaira készül egy 21 éves lány, sokan hozzátesznek a bakancslistájához

Csire Zsuzsi az elmúlt hetekben kipróbálta a vívást, Tokajban borozott és egy lovas fotózáson is járt.

2023. 12. 06. 9:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balettelőadás, külföldi utazások és kutyasétáltatás – ezek a kívánságok is szerepelnek annak a 21 éves lánynak a bakancslistáján, aki két szívtranszplantáción esett át az elmúlt években, ám a lány második szíve is elkezdett kilökődni, harmadik transzplantációra pedig nincs lehetőség.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a debreceni Csire Zsuzsi egészségesen született, ám tízéves korában súlyos, vírusos eredetű szívizomgyulladást kapott. Egyetlen esélye a szívtranszplantáció maradt: előbb 2013-ban esett át a szívműtéten, a szervezete azonban ellenanyagokat termelt az új szív ellen, ezért 2021-ben ismét életmentő beavatkozásra volt szükség.  Az immunrendszere viszont most sem fogadta be a szervet, akut kilökődési reakciók jelentkeztek. Orvosai szerint Zsuzsi szíve talán csak néhány hónapig, jobb esetben pár évig fog dobogni. A lány elhatározta, amíg a szíve dobog, addig igyekszik minél több élményt megélni.

– Nagyon sok kedves ember keresett meg, és a mai napig folyamatosan érdeklődnek, írnak, azt mondják, ismeretlenül is büszkék rám, és szurkolnak, hogy valamilyen megoldást találjanak az orvosok a helyzetemre – mondta Zsuzsi a Cívishírnek, aki arról is beszámolt, sorra érkeznek a felajánlások, és bővül a bakancslistája.

Csire Zsuzsi egyik kedvenc elfoglaltsága a lovaglás (Fotó: Derencsényi István)

A fiatal lány beszámolójából kiderül, az elmúlt hetekben kipróbálhatta a vívást, de járt a fővárosban színházban, és néhány kávézót is felavatott, de készültek róla profi fotók is. Listáján a hétköznapi vágyak, mint a sátrazás, a korcsolyázás vagy a kutyasétáltatás mellett a nagyobb álmok is helyet kaptak: szeretné látni a tengert, Párizst és Görögország legszebb helyeit is.

– Akik nem ismernek, nem tudják, de én a legkisebb dolgoknak is iszonyatosan tudok örülni. Anyának is mondtam, hogy nem feltétlenül a felajánlások esnek jól, hanem az, hogy annyi szeretet árad felém, amit én eddig sosem éreztem. Mikor megtudtuk, hogy baj van, akkor bezárkóztam, nagyon egyedül voltam a betegségemmel. Most, hogy rengetegen felkaroltak, ez erőt ad – árulta el, majd hozzátette: valaki azt írta, inkább nekem adja a szívét, csak hogy én élhessek.

Régen az volt a kívánságom, hogyha én egyszer innen eltávozok, akkor a hajamat, a szerveimet, amik épek, azokat adják oda más embereknek. Hadd segíthessek én is a magam módján, éljenek mások, ha én már nem élhetek. Ez a kívánságom nem teljesülhet a gyógyszerek miatt

– tette hozzá.

A család ugyanakkor nincs egyszerű helyzetben, a lány édesanyja egyedül igyekszik helytállni lánya mellett, finanszírozni mindent, amire Csire Zsuzsinak szüksége van, ezért gyűjtést indítottak, és várják a segítséget.

Borítókép: Csire Zsuzsi (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.