Ilyen hangulatosak a budapesti karácsonyi vásárok + fotók

A karácsony közeledtével már csak néhány napunk maradt ellátogatni az ünnepi vásárokba, amelyek hangulatos élményei lehetnek adventi időszaknak. A Metropol stábja is tett egy látogatást Budapest legnagyobb karácsonyi vásárában.

Forrás: Metropol2023. 12. 21. 7:01
null
Budapest Vörösmartiy tér , Bazilika karácsonyi vásár illusztrációk Fotó : Markovics Gábor Ripost
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vörösmarty téri vásárt és az Advent bazilikát is nagy érdeklődés övezi, rengeteg a turista, estefelé pedig megtelik emberekkel a tér – írja a Metropol. Lehet találni olyan hangulatos helyet, ahol nyugodtan megihatunk egy pohár karácsonyi puncsot vagy forralt bort, és közben nézelődhetünk. 

A karácsonyi vásárok minden évben nagyon népszerűek, és nem véletlenül: a fényárban úszó bazilika és Vörösmarty tér mindig különleges és szép látvány.

Az óriási karácsonyfák alatt érdemes megállni egy pillanatra, elfelejteni a készülődés izgalmait, és elmerengeni az elmúlt esztendőn.

Fotó: Metropol

Ha az embernek szerencséje van, akkor akár a Mikulással is találkozhat, aki boldogan megáll minden érdeklődőnek, egy karácsonyi dalt elénekelve pedig ajándékot is kaphatunk tőle. Mint írják, a Metropol stábja is elővette énektudását, és dalolt a Mikulásnak, aki szaloncukorral jutalmazta a bátor újságírókat. Bár megjegyezte nekik: jövő karácsonyig még van mit csiszolniuk a „Hull a pelyhes fehér hó” dalszövegén.

Fotó: Metropol

Amint korábban lapunk is beszámolt róla, a Forbes szerint is a bazilikánál található budapesti adventi ünnep lett a legszebb karácsonyi vásár, amit meg kell látogatni idén. A lap szerint a budapesti vásár rekordszámú, hatszázezer szavazat alapján, a világ 168 országában voksolók döntése nyomán került az Európa legjobb úti céljai nevű szervezet listájának az élére. A budapesti karácsonyi vásár abban is csúcstartó, hogy immár negyedszer került a jelöltek közé, megelőzve Zágrábot, melyet csupán háromszor jelöltek a megtisztelő címre.

Fotó: Metropol

Borítókép: Karácsonyi vásár (Fotó: Ripost/Markovics Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.