A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Gyurcsány páros lábbal szállt bele a határon túli magyarságba

Nincs új a nap alatt.

Forrás: YouTube2023. 12. 05. 22:39
Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bukott baloldali kormányfő a kettős állampolgárság, a határon túli magyaroknak járó szavazati jog és a határrevízió kérdéséről is beszélgetett Lakatos Péter erdélyi magyar politikussal saját Podcast-műsorában.

A Gyurcsány-podcast beszédes időpontban jelent meg, ugyanis pont a kettős állampolgárságról szóló népszavazás tizenkilencedik évfordulójára időzítették.

A 2004. december 5-én tartott népszavazásról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta:

A nap, amikor Gyurcsányék elárulták a honfitársaikat. A 16 évvel ezelőtti, kettős állampolgársággal szembeni kampányuk múlhatatlan bűn.

Gyurcsány Ferenc egyébként már tegnap elkezdte népszerűsíteni a közösségimédia-oldalán az adást, erről a Magyar Nemzet is beszámolt.

A beszélgetésben Lakatos Péter azt ecsetelte, hogy nem vett fel magyar állampolgárságot, soha nem érezte ennek szükségét. A teljes műsor konklúziója az, hogy a kettős állampolgárságnak, bár szimbolikájában van értelme,

szavazati jogot azonban nem szabadna biztosítania a határon túli magyarok számára, pusztán azért, mert nem Magyarországra adóznak.

Gyurcsány Ferenc az adás egésze alatt görcsösen igyekezett olyan dolgokat kimondatni egy határon túli magyarral, amelyek a saját véleményét tükrözik. Érdekes, hogy a baloldali kormányfő végig úgy hivatkozik az erdélyiekre, mint romániaiakra vagy éppen Romániában születettekre.

A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.