Edina 2024. február 26.
logo

Gyurcsány páros lábbal szállt bele a határon túli magyarságba

Magyar Nemzet
Forrás: YouTube
2023.12.05. 22:39 2023.12.06. 20:30
Gyurcsány páros lábbal szállt bele a határon túli magyarságba

A bukott baloldali kormányfő a kettős állampolgárság, a határon túli magyaroknak járó szavazati jog és a határrevízió kérdéséről is beszélgetett Lakatos Péter erdélyi magyar politikussal saját Podcast-műsorában.

A Gyurcsány-podcast beszédes időpontban jelent meg, ugyanis pont a kettős állampolgárságról szóló népszavazás tizenkilencedik évfordulójára időzítették.

A 2004. december 5-én tartott népszavazásról Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt mondta:

A nap, amikor Gyurcsányék elárulták a honfitársaikat. A 16 évvel ezelőtti, kettős állampolgársággal szembeni kampányuk múlhatatlan bűn.

Gyurcsány Ferenc egyébként már tegnap elkezdte népszerűsíteni a közösségimédia-oldalán az adást, erről a Magyar Nemzet is beszámolt.

A beszélgetésben Lakatos Péter azt ecsetelte, hogy nem vett fel magyar állampolgárságot, soha nem érezte ennek szükségét. A teljes műsor konklúziója az, hogy a kettős állampolgárságnak, bár szimbolikájában van értelme,

szavazati jogot azonban nem szabadna biztosítania a határon túli magyarok számára, pusztán azért, mert nem Magyarországra adóznak.

Gyurcsány Ferenc az adás egésze alatt görcsösen igyekezett olyan dolgokat kimondatni egy határon túli magyarral, amelyek a saját véleményét tükrözik. Érdekes, hogy a baloldali kormányfő végig úgy hivatkozik az erdélyiekre, mint romániaiakra vagy éppen Romániában születettekre.

A teljes beszélgetés ide kattintva megtekinthető.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Forrás: Facebook/Gyurcsány Ferenc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.