Így változik a közlekedés az ünnepek alatt a fővárosban

Az év végi ünnepekhez igazodik a Budapesti Közlekedési Központ járműveinek közlekedési rendje.

Forrás: MTI2023. 12. 19. 14:36
null
Budapest, 2020. január 20. Tömeges járatritkítást jelentett be a BKK. Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év végi ünnepekhez igazodik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járműveinek közlekedési rendje, és a korábbi évekhez képest több járatot indítanak.

December 23-án, szombaton és 24-én, vasárnap a hétvégi menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok, ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni.

A tájékoztatás szerint idén az éjszakai, belvárosi buszokból több járat közlekedik 18 óráig. December 25-én és 26-án, hétfőn és kedden ünnepnapi, 27-től 29-ig, szerdától péntekig év végi, illetve iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.

Szilveszteréjszaka számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik, az összes fővárosi metró, a villamosok közül a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es (a Bécsi út és a budafoki Városház tér között), a 47-es, az 50-es, az 56A, a 80-as trolibusz (az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között), valamint a 7-es autóbusz (Újpalota és a Döbrentei tér között) és a 8E autóbusz

– tudatta a BKK.

A MÁV–HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a vonatok. Január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési renddel közlekednek. A budavári sikló 15 órától lesz nyitva.

December 24-én a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV 15 és 18 óra között a hétvégi gyakoriság fokozatos csökkentésével közlekedik. A BKK kitért arra is, hogy január 2-tól 7-ig az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

Borítókép: A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.