Így változik országszerte a tömegközlekedés szilveszterkor és január elsején

Budapesten néhol még sűrűsödni is fognak egyes járatok.

Forrás: MTI2023. 12. 31. 8:02
null
Budapest, 2018. október 9. Induló és érkezõ vonatokról ad tájékoztatást az utasoknak a fõváros Keleti pályaudvara csarnokában mûködõ elektronikus információs tábla. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szilveszterkor és újév napján módosul a vonatok, a Volán-buszok és a HÉV járatainak közlekedési rendje – közölte a a MÁV–Volán-csoport. Mint írták, a vonatok december 31-én az ünnepnapi, január elsején a vasárnapi menetrend szerint járnak. 

A Volánbusz járatai december 31-én munkaszüneti napi, január 1-én a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napnak megfelelő menetrend szerint indulnak.

A HÉV valamennyi vonalán december 31-én egész éjszaka közlekednek a szerelvények, míg január 1-jén a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak. A társaság arra kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak a menetrendi változásokról, és elővételben váltsák meg menetjegyüket.

A fővárosiaknak sem kell majd gyalogolniuk

Valamennyi metró, a villamosok közül pedig a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es, a 47-es, az 50-es, az 56A, továbbá a 80-as trolibusz, valamint a 7-es autóbusz és a 8E autóbusz jár majd, illetve minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a szerelvények – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint írták, szilveszterkor a nappali üzemzárás előtt a megszokottnál sűrűbben közlekedik a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos, valamint a 8E, a 85-ös és a 224-es autóbusz. Hozzátették: január elsején, hétfőn a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési rend szerint járnak, míg a Budavári Sikló 15 órától.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.