Karácsony Gergely őrjöng a Mi Hazánk választási törvény módosítását célzó javaslata miatt

A Mi Hazánk szerint az a legdemokratikusabb választási törvényjavaslat, amit benyújtottak.

2023. 12. 11. 5:55
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2023. november 24. Karácsony Gergely fõpolgármester köszöntõt mond a Budapesti Karácsonyi Vásár és karácsonyi élménypark megnyitóján a Városháza parkban 2023. november 24-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely az új választási törvény módosítását célzó javaslat miatt borult ki, amelyet a Mi Hazánk nyújtott be a napokban az Országgyűlésnek, amit végül napirendre is vettek írta honlapján a Hír TV.

A Mi Hazánk szerint az a legdemokratikusabb választási törvényjavaslat, amit benyújtottak.

A javaslat értelmében a jövő évi önkormányzati választáson Budapesten visszatérnének a 2014 előtti szabályozáshoz, azaz a Fővárosi Közgyűlésbe 32 listán választott képviselő kerülne be, nem pedig a kerületi polgármesterek.

Ez hogyan nézne ki a valóságban?

Csak az a párt ülhetne be a közgyűlésbe, amelyik eléri az ötszázalékos határt. Az Országgyűlés tehát foglalkozik a módosítással. A választók demokratikusabb eszközökkel tudnák érvényesíteni akaratukat. Jövőre önkormányzati választások jönnek, jelenleg pedig azt lehet látni, hogy a balliberális oldal még mindig nem tért magához az előző kiütésből.

A Célpont adása a cikk végén megtekinthető.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.