Karácsony Gergely zavarában köpni-nyelni sem tudott, amikor Tordai Csabáról kérdezték + videó

A jegyzőkönyv-hamisítási botránnyal kapcsolatos kérdések hallatán a főpolgármester a sajtó elől elzárt részre menekült, az újságírókra az ajtót szinte rácsapták.

Forrás: Mandiner2023. 12. 02. 11:14
Karácsony Gergely Bohár Dániel Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elakadt a szava Karácsony Gergely főpolgármesternek, amikor Bohár Dániel rákérdezett a Tordai Csaba ügyvédi irodájában találtakra – írja a Mandiner.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, egy Budapest létrejöttének címzett vidéki, jubileumi eseményen Karácsony Gergely is részt vett, és arról beszélt, hogy Szemere Bertalannak fontos szerepe volt Budapest egyesítésében.

Az eseményt követően kérdéseket szerettek volna feltenni újságírók Karácsony Gergelynek, aki sietősen egy sajtótól elzárt részre távozott. Ez nem véletlen: mint ismeretes, Tordai Csaba, a főpolgármester jogi főtanácsadójának ügyvédi irodájában házkutatást tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

A gyanú szerint a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom botrányos, félmilliárdos adománygyűjtésének jegyzőkönyveivel hozták összefüggésbe Tordai Csaba ügyvédi irodáját a tanúvallomások alapján.

A mozgalom korábban „mikroadományokról” beszélt, azonban kiderült, hogy Karácsony Gergely párbeszédes párttársa, Perjés Gábor 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között tizenkilenc alkalommal 506 millió forintot fizetett be készpénzben az általa vezetett 99 Mozgalom számlájára. A pénzek több mint négyötöde külföldi pénznemben, euróban és fontban érkezett a mozgalomhoz, és kampánycélokra használhatták.

A befizetések során a számlavezető OTP Banknak átadták az adománygyűjtés során keletkezett jegyzőkönyveket, amelyeket a pénzintézetnél gyanúsnak tartottak, ezért feljelentést tettek. A dokumentumban többek között az szerepel, hogy az adománygyűjtő ládákba nem kerülhettek be úgy az összegek, ahogy a jegyzőkönyvekben szerepelnek.

Bohár Dániel azt szerette volna megtudni Karácsony Gergelytől, hogy a költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználásának gyanúja miatti nyomozás miatt gondolt-e már rá, hogy Tordai Csaba városházi munkavégzését felfüggeszti a büntetőeljárás idejére, beszélt-e a botrány kirobbanása óta vele, illetve azt is igyekezett megtudni, hogy bejár-e még a budapesti városházára a botrányba keveredett főtanácsadó. Kérdéseire nem kapott válaszokat a főpolgármestertől. 

Borítókép: Karácsony Gergely és az újságírók (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.