Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Karácsony nem tudja, mi köze van Tordainak a 99 Mozgalomhoz + videó

Munkatársunktól
2023.12.05. 19:13 2023.12.05. 19:35
Karácsony nem tudja, mi köze van Tordainak a 99 Mozgalomhoz + videó

Továbbra is Karácsony bizalmi embere az a Tordai Csaba, akinek az ügyvédi irodájában házkutatást tartottak a NAV nyomozói a 99 Mozgalom gyanús pénzügyeivel összefüggésben. A botrány ellenére Tordai továbbra is Karácsony jogi főtanácsadójaként dolgozik.

Ahogyan arról a Magyar Nemzet már beszámolt, Tordai ügyvédi irodájában hamisíthatták meg a Karácsony Gergely-féle 99 Mozgalom félmilliárdos adománygyűjtésének a jegyzőkönyveit. Sajtóhírek szerint Tordai pedig nélkülözhetetlen támasza Karácsonynak, ezért elképzelhetetlen, hogy meginogjon a pozíciója.

„Az egyik legkiválóbb kollégám” – így jellemezte a főpolgármester Tordai Csabát a Magyar Nemzet kérdésére. Karácsony továbbá nem tartja indokoltnak azt sem, hogy az ügyvédet felfüggessze a munkavégzés alól, szerinte alaptalanok a vádak, sőt  a nyomozásnak  meglátása szerint semmi köze Tordai Főpolgármesteri Hivatalban végzett munkájához.  

Mint ismeretes, a 99 Mozgalom Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti kampányát volt hivatott kiszolgálni, kedden este a főpolgármester először úgy hivatkozott Tordaira, mint a mozgalom jogi képviselője, majd kijavította magát és azt állította, hogy nem tudja, mi a kapcsolat Tordai és mozgalom között.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Fazekas Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.