Kiderült, mikor csatlakoznak a magyar kamionosok a szlovák és a lengyel tüntetésekhez

A Hungarokamion közölte a programot és az időpontokat.

Forrás: Hungarokamion2023. 12. 09. 21:50
null
Hrebenne, 2023. november 27. Ukrajnába tartó kamionok sorakoznak a Hrebenne-Jahotyin lengyel-ukrán határállomás elõtt Délkelet-Lengyelországban 2023. november 27-én. A lengyel-ukrán határállomásoknál lengyel fuvarozók lassítják az Ukrajnába irányuló kamionforgalmat, mert a szállítmányozási engedélyek rendszerének visszaállítását követelik az ukrán fuvarozó cégek számára, továbbá azt, hogy az ukrán fél szüntesse be a lengyel kamionosok Ukrajnából hazatérését megnehezítõ elektronikus kiléptetõrendszerét. MTI/EPA-PAP/Wojtek Jargilo Fotó: Wojtek Jargilo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet is megírta, az ukrán áruszállítók uniós piacon való megjelenése miatt több száz magyar vállalkozás került a tönk szélére.

Az Európai Unió a háborús helyzetre való tekintettel engedélyezte az ukrán áruszállítóknak, hogy megjelenjenek a közös piacon. Az engedélyt 2024 júniusáig hosszabbították meg, ennek pedig az lett az eredménye, hogy mára a magyar közutakon több mint harminc százalékkal nőtt az ukrán kamionok futásteljesítménye, miközben a magyar járműveké négy százalékkal csökkent.

Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára elmondta: az ukrán fuvarozók egészen más gazdasági és jogszabályi környezetből érkeznek, így eltérőek a költségeik is, valamint nem érvényesek rájuk az uniós szabályok. Az ukrán fuvarozók jelentős árelőnnyel dolgoznak és tönkreteszik a tagállamok logisztikai ágazatának fuvarozókat érintő részét.

A fejlemények miatt a Lengyelekhez és Szlovákokhoz hasonlóan december 11-től  a magyar fuvarozók is demonstrációt terveznek, mialatt a 4-es főúton Záhony–Csap határátkelő irányába és irányából lassítanák a teherforgalmat.

számolt be róla a Hungarokamion.

A tüntetés programja is kiderült

A Hungarokamion oldalán részletesen közölték a tüntetés menetét, illetve a tervezett kezdetét és végét is:

 december 11-én, hétfőn veszi kezdetét az akció, és egészen december 31-ig eltart majd.

A részletek ide kattintva megtekinthetők.

Borítókép: Lengyel fuvarozók tiltakozó akciója az ukrán határon (Fotó: MTI/EPA-PAP/Wojtek Jargilo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.