Korábbi magyar miniszterelnök nevét kapná Budapest egyik legforgalmasabb útja

Antall Józsefnek, a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnökének a nevét viselné a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető út Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezése alapján.

Forrás: MTI2023. 12. 12. 13:03
null
Kapuvár, 2020. december 16. Az M85-ös gyorsforgalmi út a kapuvári lehajtó közelében 2020. december 16-án. Ezen a napon birtokba vehették az autósok az autóút Sopron-kelet és Csorna-nyugat közötti szakaszát. A 153,2 milliárd forint költségvetési forrásból megvalósult beruházással 45 percre csökken a menetidõ Sopron és Gyõr között. Az autóutat a Sopron-kelet csomópontig kétszer két sávon építették ki, középen szalagkorláttal, leállósáv nélkül. Az út koronaszélessége 24,6 méter, a tervezett sebesség óránkénti 110 kilométer. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden a Facebook-oldalán Karácsony Gergely emlékeztetett, arra, hogy Antall József harminc éve, 1993. december 12-én hunyt el.

Azt írta: ahogyan Antall József az eskütétele utáni beszédében megjósolta, minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába, a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy alighanem sok vitájuk lett volna politikusként, de a történelem ítélete egyértelmű, Antall József felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is, ezt pedig a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül. Budapesten neveztek el közterületet a köztársaság első elnökéről, úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen – fűzte hozzá. 

Ezért kezdeményezi, hogy a főváros egyik legfontosabb útja, a Liszt Ferenc-repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben – írta a főpolgármester a közösségi oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.