Kórházigazgatókat mentett fel a belügyminiszter

Az érintettek végzettségének megfelelő továbbfoglalkoztatás biztosított.

2023. 12. 14. 21:26
PINTÉR Sándor
Budapest, 2023. október 2. Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a Belügyminisztérium és a Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közötti együttmûködési keretmegállapodás aláírásán a minisztériumban 2023. október 2-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két országos intézet és öt vármegyei kórház magasabb vezetői kinevezését – érdemeik elismerése mellett – vonta vissza Pintér Sándor belügyminiszter december 31-ei hatállyal, mivel betöltötték a 65. életévüket – közölte a Belügyminisztérium.

A megbízott országos kórház-főigazgató ezzel egyidejűleg 

tíz városi kórház főigazgatójának főigazgatói kinevezését vonta vissza.

Érintettek szakmai munkájuk elismeréseként kitüntetésben részesülnek – tájékoztatnak.

Szintén december 31-ei hatállyal a belügyminiszter további két vármegyei kórház főigazgatójának, a megbízott országos kórház-főigazgató pedig öt városi kórház főigazgatójának felmentéséről döntött – közölték.

Az érintettek végzettségüknek megfelelő munkakörben történő továbbfoglalkoztatása biztosított. Az új főigazgatók kinevezéséig az intézmények vezetését a szervezetszerű helyettesek látják el – írják a közleményben. 

Borítókép: Pintér Sándor (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.