Leapadt a Duna, Karácsony Gergely, a „megmentő” túl van a nehezén

Wintermantel Zsolt a Facebook-oldalán üzent.

Forrás: Facebook2023. 12. 30. 16:15
MTI/Illyés Tibor
Budapest, 2023. december 30. A Fõvárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépe takarítja a fõvárosi idõsebb Antall József rakpart Parlament elõtti szakaszát a Dunán levonuló árhullám után 2023. december 30-án. A takarítás után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat, így várhatóan december 31-én reggeltõl mindkét alsó rakparton újra megindulhat a közlekedés. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet is megírta, a déli határhoz közelít a Duna magyarországi árhullámának tetőzése, a fővárosban az előrejelzettnek megfelelően az éjjeli órákban 645 centiméter alá apadt a víz, így az alsó rakparton megkezdődhetett a takarítás.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebook-oldalán fújt egy nagyot, bejegyzésében azt írta:  

„Már túl vagyunk a nehezén, végre apad a Duna, érdemes mérleget vonni Budapest árvízvédelméről”

– majd hosszasan dicsérte a város árvízmegelőzéssel kapcsolatos intézkedéseit.

A Római-partot elkerülte a katasztrófa, de ez nem a városvezetésen múlt

Az előrejelzésekkel ellentétben jóval kisebb árhullám sújtotta a fővárost, a főpolgármester azonban így is eljátszotta a mindent kézben tartó vezető szerepét annak ellenére is, hogy végül nem mert gyalogosan megjelenni a Római-parton, ezért szemlélte meg a terepet csónakon az Egyesület a Római-partért elnöke szerint.

– A főpolgármester félt attól, hogy hideget-meleget kapna a nyakába, hogyha személyesen is megjelenik a Római-parton

– jelentette ki Búzás Győző.

Mi lett volna, ha valóban veszélyes árhullám csap le a városra?

Wintermantel Zsolt a közösségimédia-oldalán hívta fel rá a figyelmet, hogy csak az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy 2013-ban, közel 9 méteres szintnél, nem egy „fészbúk huszár kezében volt a sorsunk…”

Borítókép: A fővárosban megkezdődött a rakpart takarítása (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.