Lévai Anikó: A segélyszervezet közösségét összeköti a tenni akarás és a cselekvő szeretet

Ünnepi gyertyagyújtáson hívott összefogásra vasárnap az Ökumenikus Segélyszervezet: az első adventi gyertyát Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet gyújtotta meg Budapesten.

Forrás: MTI2023. 12. 03. 20:13
LÉVAI Anikó; ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. december 3. Lévai Anikó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Orbán Viktor miniszterelnök felesége beszél az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyûjtési célkitûzéseit ismertetõ sajtótájékoztatón a segélyszervezet országos központjában, Budapesten 2023. december 3-án. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Advent első vasárnapja mindig egy új kezdetet, összefogást jelent, amely újra és újra az első gyertyával, az első mézeskalácsszívvel, az első adománnyal veszi kezdetét” 

hangsúlyozta Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete az eseményen. Lévai Anikó elmondta, a segélyszervezet adománygyűjtő kampánya arra vállalkozik, hogy csillapítsa a közösség lelki, érzelmi és szellemi munícióval enyhíthető éhségét. A segélyszervezet közösségét összeköti a tenni akarás és a cselekvő szeretet – tette hozzá.

– A cselekvő szeretet megmutatkozik abban is, hogy sok olyan program van az ország különböző részein, amelyekbe már azok is becsatlakoztak, immár adományozóként, akik kezdetben még segítséget kaptak a szervezettől mutatott rá Lévai Anikó.

Kovács Koko István felidézte, hogy immár húsz éve működik együtt a segélyszervezettel. A jószolgálati nagykövet szerint az advent ma már kicsit mást jelent az embereknek, más üzenetet hordoz, ezért oda kell figyelni, hogy megmaradjon ennek az időszaknak az eredeti szándéka: a várakozás, a feltöltődés. – A szeretet ünnepe nem egyenlő az ajándékozás ünnepével

hangoztatta.

KOVÁCS István
Kovács István Fotó: MTI/Lakatos Péter

Lehel László, a szervezet elnöke elmondta, hogy az évről évre egyre bővülő segélyszervezet nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segíti egész évben országos intézményhálózatán keresztül, ételt, otthont és esélyt adva a rászorulóknak.

Mintegy háromszázezer adag ételt osztottak az éhezőknek, évente háromszáz krízisben lévő családnak nyújtottak biztonságos menedéket, valamint háromszáz rászoruló gyerek felzárkóztatására szerveztek fejlesztő foglalkozásokat.

Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató ismertetése szerint a 28. alkalommal elindított, december 31-ig tartó pénzadománygyűjtést a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni, a 1353-as adományvonal tárcsázásával pedig hívásonként, illetve sms-enként 500 forinttal. Az adományvonalat eddig mintegy 17 ezren tárcsázták, és eddig 8,5 millió forint gyűlt össze.

Továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámlaszámon is. November közepén elindult a Tesco áruházakban is a gyűjtés. A kétszáz áruház hagyományos és önkiszolgáló kasszáinál található 250 forintos adománykuponokból alig húsz nap alatt már csaknem negyvenmillió forint gyűlt össze. A kuponok online is elérhetők 250, 500 és 1000 forint értékben közölte a kommunikációs igazgató.

Kiemelte, megnyílt a segélyszervezet Adománypontja is az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén, ahol személyesen is lehet adományozni, és országszerte a nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba is várják a pénzfelajánlásokat.

ANNONI, Gianni
Fotó: MTI/Vajda János

Borítókép: Lévai Anikó felszólalása (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.