Lezárult a rendőrség akciósorozata a balkáni drogkartell ügyében

Csaknem negyedmilliárd forintnyi vagyont zároltak a bűnszervezet tagjaitól.

Forrás: MTI2023. 12. 15. 8:56
Rendőrautó
rendőrautó Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem negyedmilliárd forintnyi vagyont zárolt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) egy nemzetközi kábítószer-kereskedő banda tagjaitól, amelynek vezetőjét még keresik – közölte a KR NNI pénteken a rendőrség honlapján. Mint írták, egy nyár elején indult, kábítószer-kereskedelem elleni akciósorozatot fejezett be a napokban a KR NNI nemzetközi bűnözés elleni főosztályának győri osztálya, ennek fókuszában olyan bűnszervezetek álltak, amelyek a SkyECC titkosított platformot használták illegális tevékenységükhöz.

Utaltak arra, ezt a platformot az Europol és az Eurojust 2021 márciusában törte fel, és azóta támogatják a nemzeti bűnüldözési irodákat, valamint ügynökségeket Európa-szerte.

A nyáron indított akciósorozat részeként a rendőrség kilenc helyszínen – Budapest több kerületében, Gyálon, Lajosmizsén, Székesfehérváron és Balatonfenyvesen – hajtott végre elfogásokat, kutatásokat, valamint vagyonzárolásokat. Lefoglaltak marihuánát, amfetamint, valamint a terjesztéshez szükséges eszközöket, míg vagyonvisszaszerzési eljárás keretében pénzt és nagy értékű gépjárműveket. Emellett bankszámlákat és négy ingatlant vettek zár alá. Az elvont vagyon összértéke csaknem 240 millió forint.

A rendőrök hét embert fogtak el kábítószerhez köthető bűncselekmények miatt, hármukkal szemben rendelt el kényszerintézkedést a bíróság. 

A nemzetközi nyomozás szerint a bűnszervezet egyik vezetője egy 38 éves montenegrói férfi, akiről úgy tudják, 2023 májusában elhagyta Magyarországot, ismeretlen helyre távozott. Ellene a Budai Központi Kerületi Bíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki december 4-én.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.