Magyarország a legjobbak között van a pénzügyi tudatosság terén

Az elmúlt években bevezetett intézkedések is hozzájárultak az eredményhez.

Forrás: MTI2023. 12. 14. 19:23
számológép, pénz Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a negyedik helyen végzett a pénzügyi ismereteknél a felméréshez csatlakozó harminckilenc ország között a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) módszertanának alapján a felnőtteknél készült nemzetközi pénzügyi kultúra kutatás legfrissebb eredményei alapján – tájékoztat az MTI a Belügyminisztérium közleménye alapján.

Az elmúlt években bevezetett intézkedések is hozzájárultak ahhoz, hogy ilyen kiemelkedően jól szerepeltek a magyarok a nemzetközi felmérésen.

– emelték ki.

A megújult Nemzeti alaptantervben kulcskompetenciaként jelennek meg a munkavállalói, innovációs és vállalkozói kompetenciák, valamint kiemelt cél a gazdasági és pénzügyi nevelés fejlesztése – írták.

Már tíz éve minden tanévben Pénz7 elnevezéssel témahetet szerveznek, amelyhez bármelyik iskola csatlakozhat, és a megvalósításhoz sok tananyag, óraterv és tanári segédlet tölthető le a témahét honlapjáról, valamint képzések is elérhetők – tették hozzá.

A tíz éve folyó ismeretterjesztő munka hatása már megjelenik a legfrissebb, OECD által koordinált nemzetközi pénzügyi kultúra kutatás magyar eredményeiben is. Az iskolapadból az utóbbi években kikerült 18–29 éves fiatal felnőttek pénzügyi tudása (74 százalék) megközelíti a legjobban teljesítő 30–59 éves korosztály 76 százalékos eredményét – írják a közleményben.

Az iskolából kikerülő fiatalok a pénzügyi tudatosság által jobb pénzügyi döntéseket hoznak, fejlődik vállalkozói képességük.

– hangsúlyozták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.