Meghosszabbították a határellenőrzést Szlovákiában

Az illegális migráció megfékezése a cél.

Forrás: MTI2023. 12. 06. 17:48
null
Esztergom, 2016. május 9. A szlovák-magyar határt jelképezõ tábla a Mária Valéria híd közepén. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Faludi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megint meghosszabbította a szlovák kormány a még október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák–magyar határon – ismertette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a pozsonyi kormány döntését.

Az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolt, és már többször is kiterjesztett ellenőrzési időszakot ezúttal is egy hónappal hosszabbítják meg, vagyis

a korábban december 23-ig megszabott időszakot január 22-ig tolják ki.

Szlovákia még október 5-én vezetett be ideiglenes határellenőrzést a szlovák–magyar határon. A döntésre egy nappal azt követően került sor, hogy Csehország, Ausztria és Lengyelország hasonló intézkedést vezetett be a szlovák határon.

A pozsonyi kormány közlése szerint a határellenőrzés meghosszabbításával ezúttal is az a szándékuk, hogy

minél kevesebb illegális migráns érkezzen az országba,

illetve kiszűrjék a közrendet és az állambiztonságot ezzel összefüggésben potenciálisan veszélyeztető tényezőket. Az ellenőrzéseket – ugyanúgy, mint eddig – a határ teljes hosszán végzik.

A hosszabbításra vonatkozó mostani és korábbi javaslatokat is előterjesztő szlovák belügyi tárca szerint az októberben bevezetett határellenőrzések „teljesítik a hozzájuk fűzött reményeket”, mivel csökkent a tiltott határátlépéssel próbálkozó, és eközben elfogott illegális migránsok száma is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.