Nagy törlésbe kezdett a Google, vége a nem használt fiókoknak

A döntés megszületett, a gépezet beindult, törlik az inaktívnak minősített Google-fiókokat, ugyanakkor a potenciálisan elvesző adatok miatt nem kell aggódni: pár kattintással menthetők a régi fiókok.

Forrás: Világgazdaság2023. 12. 02. 18:13
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tulajdonos Alphabet még májusban jelentette be, hogy december 1-jétől elkezdik törölni az inaktív Google-fiókokat idézte fel a Világgazdaság.

A törléssorozat azért történik, hogy a Google könnyebben ki tudja szűrni a hamis fiókokat és hatékonyabban fel tudjon lépni a csalások és visszaélések ellen.

Minden olyan Gmail-, YouTube- és Drive-fiók fenyegetett, amely két éve nem mutat aktivitást. A fiókok megmentésére több hónapnyi határidőt adott a Google. A vállalat korábban azt közölte, hogy olyan tevékenységek számítanak aktívnak, mint a bejelentkezés, e-mailek olvasása és írása, vagy akár egy egyszerű Google-keresés az adott fiókkal.

Az inaktív fiókokra vonatkozó irányelvek kimondják, hogy

a Google fenntartja magának a jogot arra, hogy az inaktív Google-fiókot, valamint az ilyen fiók tevékenységeit és adatait törölje, ha az adott fiók legalább két éve inaktív a Google rendszerében.

Ezalól kivételnek számítanak, ha például a fiókot vásárlásra használták a Google Play Áruházban, vagy ha fiókban aktív egyenleggel rendelkező ajándékutalvány található olvasható a cikkben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.