Novák Katalin is gratulált elődjének

A Petőfi-díj a közép-európai népek szabadságáért meghozott áldozatokat és teljesítményeket ismeri el.

2023. 12. 07. 12:56
NOVÁK Katalin
Kiskõrös, 2023. november 24. Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az elnöki díszvacsorán Kiskõrösön 2023. november 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Gratulálok Áder elnök úrnak a Petőfi-díjhoz! – írta Facebook-bejegyzésében az államfő. Novák Katalin hozzátette: a Petőfi-díj 2009 óta a közép-európai népek szabadságáért meghozott áldozatokat és teljesítményeket ismeri el.

Mint arról a Magyar Nemzet beszámolt, Áder János volt köztársasági elnök vehette át a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány, valamint a Mol-csoport idei Petőfi-díját szerdán Budapesten.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a volt államfő bizonyította azt, hogy a világos értékválasztás és meggyőződés előnyt jelent, s a korábbi pártpolitikai szerepvállalás pedig nem jelenti akadályát annak, hogy valaki az államfői tisztséget betöltse, ami egyébként Nyugat-Európa parlamentáris demokráciáiban korábban is bevett gyakorlat volt.

Borítókép: Novák Katalin (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.