Nyáron a gaz veri fel a fővárost, télen a latyak borítja be + videó

A jelenlegi városvezetés alkalmatlan Budapest üzemeltetésére.

2023. 12. 09. 10:30
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2022. május 25. Karácsony Gergely fõpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Összeveszett a DK és a Momentum, határozatképtelenség miatt elmaradt a Fõvárosi Közgyûlés erre a napra összehívott ülése. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Télen esik a hó, és ez meglepte a budapesti városvezetést – mondta Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Pindroch Tamás, a központ vezető elemzője. 

Kiderült, hogy a kerékpársávokat az azokat védő, nevüket a főpolgármesterről kapott úgynevezett „gerikarók” miatt nem lehet takarítani. 

Karácsony Gergelynek és Mártha Imrének a Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatójának fel kellene találnia a biciklis hókotrókat, amelyek külön a kerékpársávokat takarítják – ironizált a vezető elemző. Mártha Imre egyébként nemrég maga számolt be arról, hogy a családi kupaktanács ülését követően újabb ingatlant vett Floridában

 

Most már az is látszik, hogy miért volt érdemes két nap alatt kifizetni 300 millió forintos prémiumot – jegyezte meg Zila János, az Alapjogokért Központ elemzője. Bár lehet, hogy a budapestiek vagy azok, akik a havazás okozta közlekedési káoszban próbáltak bejutni a munkahelyükre, ezt máshogy látják – tette hozzá. 

Szerinte az régóta látszik, hogy a jelenlegi városvezetés egy dologra biztos, hogy alkalmatlan: Budapest üzemeltetésére. Nyáron a gaz veri fel a várost, télen pedig a latyak borítja be. 

Az Állami Számvevőszéknek a baloldali ellenzéki pártokra kiszabott bírsága azt jelenti, hogy ezek a pártok érintettek a guruló dollárok ügyében, hiába próbálták ezt cáfolni vagy éppen másra áthárítani – mondta el Pindroch Tamás. Kiderült, hogy valóban a kampányra ment el a pénz – hangsúlyozta. 

Zila János szerint, aki nem bolond vagy nem szemellenzős, az régóta tudta, hogy ezek a politikai erők lebuktak. Még A hatalom a népé című kampánydalukat is külföldi pénzből fizették. 

Külföldi érdekeket képviseltek és képviselnek most is. És most ezek az emberek jelentkeznek, hogy mennének jövőre Brüsszelbe képviselni a magyar választókat? Vagy pontosan milyen érdekeket is? – tette fel a kérdést az elemző. 

Az igazság óráját itt nézheti meg: 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.