Edina 2024. február 26.
logo

Nyitrai Zsolt: A kormány brüsszeli érdekérvényesítő képességéről is szól a nemzeti konzultáció

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.12.01. 20:14 2023.12.01. 23:44
Nyitrai Zsolt: A kormány brüsszeli érdekérvényesítő képességéről is szól a nemzeti konzultáció

Mindenki elmondhatja a véleményét a nemzeti konzultáció keretében, és minél többen teszik ezt meg, annál nagyobb lesz Magyarország kormányának érdekérvényesítő képessége Brüsszelben, illetve Strasbourgban – jelentette ki pénteken Tapolcán a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

Nyitrai Zsolt Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselőjének meghívására vett részt a helyi Polgári Szalon rendezvényén, amely előtt a konzultációval kapcsolatban kiemelte:

Magyarország szuverenitása most a legfontosabb kérdés, hiszen ez áll támadás alatt Brüsszel irányából, ezért meg kell védenünk nemzeti függetlenségünket.

Mint mondta, Brüsszel el akarja törölni a rezsivédelmet, az extraprofitadót, a kamatstopot, miközben migránskvótákat akar bevezetni, valamint migránsgettókat kíván létrehozni Magyarországon, amit nem hagyhatnak.

Felhívta a figyelmet arra, hogy más országokban nem kérdezik meg az emberek véleményét, Magyarországon nagy ügyekben véleményt nyilváníthatnak a polgárok. Nyitrai Zsolt arról is beszélt, hogy miután a polgárok elmondták a véleményüket, azt a kormányzat kiértékeli, majd ezt – az eddigi gyakorlatnak megfelelően – minden esetben követi valamilyen országgyűlési vagy kormányzati döntés.

A miniszterelnöki biztos a konzultációs kérdések közül kettőre hívta fel a figyelmet: a rezsivédelemmel kapcsolatosra, amit Brüsszel pont egy energiaválság kellős közepén akar megszüntetni. Márpedig ez minden magyar családnak átlagosan havonta 181 ezer forintos megtakarítást jelent – mondta. A másik, amit sorsfordító kérdésnek tart, Ukrajna európai uniós csatlakozása, amit az unió erőltet.

– Hazánk keleti szomszédja háborúban áll, nem tudni, hogy pontosan mik a határai, mennyien lakják, mennyi szavazópolgára van, továbbá az Európai Unióban szinte minden ország nettó befizetővé válna, hiszen minden pénzt abba az irányba kellene átcsoportosítani – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt szomorúnak nevezte, hogy vannak olyanok, akik támadják a demokráciát és nem szeretnék, ha az emberek elmondanák a véleményüket a nemzeti konzultáción.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőt említette példaként, aki késsel ment neki egy nemzeti konzultációs plakátnak, ami azt mutatja, a baloldal újra beviszi az erőszakot a politikába.

Borítókép: Nyitrai Zsolt(Fotó: MTI/Komka Péter)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.