Pankotai Lili azt hitte, most aztán jól megmondja a véleményét

Kérdésében választ szegezett a köznevelésért felelős államtitkárnak.

Forrás: Mandiner2023. 12. 10. 9:40
null
Budapest, 2023. április 24. Pankotai Lili gimnazista, slammer felszólal a pedagógusok elõkészítés alatt lévõ státusztörvénye ellen tartott tüntetésen a Belügyminisztérium Széchenyi téri épülete elõtt 2023. április 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maruzsa Zoltán ellátogatott a Fiatalok és médiatudatosság konferenciára. A rendezvény után Pankotai Lili aktivista egy rögtönzött interjún kapta mikrofonvégre a köznevelésért felelős államititkárt, aki minden kérdésére válaszolt – írta meg a Mandiner

Pankotai Maruzsa Zoltánnak szegezte a kérdést, hogyan lehetséges az, hogy felszólalt egy médiatudatosságról szóló konferencián, miközben a hírhamisítással megvádolt Papp Dániel az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója lehetett. Az államtitkár a kérdésben megfogalmazott állítással kapcsolatban megjegyezte, hogy nem lát összefüggést a két dolog között, és hogy a jelenlétével azt szerette volna hangsúlyozni, hogy a médiatudatosság terén az oktatásnak komoly feladatai vannak.

Ebben van feladatunk; hogy Papp Dániel múltjáról, jelenéről vagy jövőjéről nekem véleményem legyen, abban meg nincs

– tette hozzá az államtitkár.

Pankotai Lili éles váltással ezek után a pár napja megjelent Pisa-felmérés kapcsán levezette, hogy mivel a magyar tanulók szövegértései teljesítménye gyenge, így a média által könnyen befolyásolhatók. Az államtitkár erre azt válaszolta, hogy ez nem hazai, hanem globális probléma, a magyar eredmények (22 százalék) pedig nem sokkal térnek el az uniós átlagtól (25 százalék), így felesleges ebből ilyen következtéseket levonni.

Az interjúról készült felvételt itt tekintheti meg.

Borítókép: Pankotai Lili (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.