Papucsos, ázott férfit mentett meg a kihűléstől egy nő Békéscsabán

A rendőrség azonnal útnak indult.

Forrás: Police2023. 12. 01. 11:07
rendőrautó Forrás: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átázott ruhában, papucsban ácsorgó férfira figyelt fel egy járókelő november 30-án este fél 7 körül Békéscsabán, a vasútállomás előtt. Szóba elegyedett vele, és közben tárcsázta a segélyhívót, a jelzésére egy rendőr azonnal indult – adta hírül a rendőrségi portál. 

A nő elmondta a férfinak, hogy éjszakára nem maradhat az utcán, mert kihűlhet. Megkérte, hogy szálljon be a rendőrautóba, és felajánlotta neki, hogy ha nincs más lehetősége, elviszi egy fedett, meleg helyre. Az 59 éves férfit a békéscsabai hajléktalanszállón fogadták. 

A rendőrség megköszönte a bejelentőnek, hogy a hidegben nem ment el a kiszolgáltatott helyzetbe került embertársa mellett, és jelezte a rendőröknek, hogy baj történhet, ha nem segítenek. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a 112-es segélyhívószám a nap 24 órájában ingyenesen hívható. 

A tevékenység-irányítási központokban minden elérhetőség rendelkezésre áll ahhoz, hogy megszervezzék az azonnali segítségnyújtást, a veszélybe került embereket biztonságba helyezzék.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.