Senki sem volt kíváncsi Márki-Zay brüsszeli eseményére

A hódmezővásárhelyi polgármester EP-képviselőkkel és uniós biztosokkal is találkozik Brüsszelben ezen a héten, de volt ideje egy kötetlenebb esemény keretein belül a brüsszeli magyarokkal is értekezni – csakhogy a barátain kívül senki sem ment el az eseményre.

Forrás: ATV2023. 12. 01. 21:21
Forrás: FB/Márki-Zay Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter a héten Brüsszelben tárgyalgat, az ATV adásában úgy nyilatkozott, hogy az általa irányított városnak, Hódmezővásárhelynek próbál uniós forrásokat szerezni. Ennek érdekében már találkozott Daniel Freund magyargyűlölő politikussal és sajtóhírek szerint Vera Jourova jogérvényesülésért és Elisa Ferreira kohéziós biztossal is. 

A baloldali politikus nem csak az uniós biztosokkal, a parlamenti bizottságok és frakciók vezetőivel találkozott volna, hanem a helyi magyarság képviselőivel is. 

Az esemény programja szerint bárki csatlakozhatott, aki szeretett volna találkozni Márki-Zayval, de eseményről készült fotókon az látszik, hogy szinte senkit sem érdekelt az esemény, a terem szinte üresen kongott.

Márki-Zay Péter úgy kommentálta a történteket az ATV-nek, hogy valóban hat ember vett részt az eseményen, ami így másfél órán keresztül tartott. Mint mondta, kellemesen elbeszélgettek, hiszen a résztvevők közül többen is közeli barátok, ismerősök voltak. Arra a kérdése, hogy csalódott-e, azt felelte, biztos jobban esett volna, ha többen elmennek, de ő és a szervezők is számoltak ezzel. 

(Fotó: ATV)

Borítókép: Márki-Zay Péter (Forrás: Facebook/Márki-Zay Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.