Sürgősségi támogatást kap a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságának segítségével pótolhatják a diákok tönkrement eszközeit.

Forrás: MTI2023. 12. 23. 18:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húszmillió forint sürgősségi támogatást nyújt a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnáziumnak a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül. Az államtitkárság az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy december 18-án összeomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy része. A romok négy diákot maguk alá temettek, egyikük elhunyt, egy diáklány életéért küzdenek az orvosok, ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A tragikus baleset következtében azok a bentlakó diákok, akik éppen nem tartózkodtak a kollégium megsemmisült szobáiban, jelentős anyagi károkat szenvedtek, a mindennapokban használt javaik (laptopok, telefonok, művészeti képzésben részesülő diákok hangszerei) odavesztek

– írták.

Ezek pótlására a nemzetpolitikai államtitkárság 20 millió forint sürgősségi támogatás odaítéléséről döntött, amelyet a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül juttatnak el az intézménynek, bízva abban, hogy a diákok eszközeit sikerül az új év elejére beszerezni és eljuttatni a bajbajutottaknak – közölték.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.