Puzsér Róbert szerint korrupció volt a Katona József Színház kivételezése a DK-sokkal

A publicista nívón alulinak tartja a fővárosi teátrum eljárását.

2023. 12. 02. 19:52
PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független fõpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok fõpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett elõválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez korrupció!” – jelentette ki Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes mérvadó című pénteki műsorában annak kapcsán, hogy a fővárosi fenntartású Katona József Színház a DK tagjainak kedvezményes jegyeket ajánlott fel a novemberi előadásaikra. 

– Miért jár nekik olcsóbban a jegy? Azért, mert egy bizonyos pártnak a tagjai, és annak a pártnak a tagjai, amelyik éppen a budapesti kultúrát kapta hitbizományul? 

– fogalmazott a publicista, aki arra utalhatott, hogy Bősz Anett DK-s főpolgármester-helyettes felel a fővárosban a kulturális kérdésekért. Puzsér emellett „filléres, bazári, ócska, ecseri piacos, hitvány nívón előadott korrupciónak” nevezte a teátrum eljárását.

A Katona József Színház szokatlan akciójáról egy hete számolt be lapunk, ahogy a teátrum válaszát is közöltük. A színház akkor egyrészt tagadta, hogy politikailag elfogult módon jártak el, majd hosszan sorolták, mely szervezeteknek ajánlottak még fel kedvezményes jegyet. Utóbbiak között viszont nem szerepelt egyetlen más párt sem. Az ügy széles körű felháborodást váltott ki a kulturális életben, a sajtóban és a politikában is.

Borítókép: Puzsér Róbert (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.