Bátor , Ákos 2024. február 27.
logo

Puzsér Róbert szerint korrupció volt a Katona József Színház kivételezése a DK-sokkal

Munkatársunktól
2023.12.02. 19:52 2023.12.22. 17:27
Puzsér Róbert szerint korrupció volt a Katona József Színház kivételezése a DK-sokkal

„Ez korrupció!” – jelentette ki Puzsér Róbert publicista a Spirit FM Önkényes mérvadó című pénteki műsorában annak kapcsán, hogy a fővárosi fenntartású Katona József Színház a DK tagjainak kedvezményes jegyeket ajánlott fel a novemberi előadásaikra. 

– Miért jár nekik olcsóbban a jegy? Azért, mert egy bizonyos pártnak a tagjai, és annak a pártnak a tagjai, amelyik éppen a budapesti kultúrát kapta hitbizományul? 

– fogalmazott a publicista, aki arra utalhatott, hogy Bősz Anett DK-s főpolgármester-helyettes felel a fővárosban a kulturális kérdésekért. Puzsér emellett „filléres, bazári, ócska, ecseri piacos, hitvány nívón előadott korrupciónak” nevezte a teátrum eljárását.

A Katona József Színház szokatlan akciójáról egy hete számolt be lapunk, ahogy a teátrum válaszát is közöltük. A színház akkor egyrészt tagadta, hogy politikailag elfogult módon jártak el, majd hosszan sorolták, mely szervezeteknek ajánlottak még fel kedvezményes jegyet. Utóbbiak között viszont nem szerepelt egyetlen más párt sem. Az ügy széles körű felháborodást váltott ki a kulturális életben, a sajtóban és a politikában is.

Borítókép: Puzsér Róbert (Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.