Vonattal ütközött egy furgon, sikerült megmenteni a sofőr életét + fotók

Életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba a 30 év körüli nőt.

2023. 12. 26. 17:25
Furgon és vonat ütközött Győrnél baleset karambol Forrás: Kisalföld/Nagy Gábor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Szombathely és Budapest között közlekedő vonat elé hajtott egy furgon Győr külterületén, a 8-as vasúti vonalon, a Tarkarét utcánál – közölte a katasztrófavédelem.

A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetet szenvedett furgont. Az egység segít a vonat mintegy százötven utasának átszállni a mentesítő járatra.

Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor

 

Súlyos sérüléseket szenvedett a sofőr

A rendőrségtől származó információk szerint az autó sofőrje a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre. A sofőrt újra kellett éleszteni.

A helyszínről egy harminc év körüli nőt vittek a mentők kórházba, súlyos, életveszélyes sérülésekkel – tájékoztatta a Kisalföldet Kaszap Réka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor

 

Helyreállt a vasúti közlekedés

A Mávinform arról számolt be, hogy a Szombathelyről a Keleti pályaudvarra indult Savaria InterCity szenvedett balesetet Győr és Ikrény között.

Az utasoknak késésekkel kell számolniuk 

– figyelmeztettek.

A GYSEV a személyvonatok helyett Győr és Ikrény között pótlóbuszokkal szállítja el az utasokat.

A Sopron–Győr–Budapest-Keleti pályaudvar vonalon közlekedő InterCity vonatok kerülő útirányon, Hegyeshalom érintésével közlekednek.

A Szombathely–Győr–Budapest-Keleti pályaudvar vonalon a Savaria InterCity vonatok Győrig közlekednek, illetve onnan indulnak. Az arra utazóknak 30-40 perc késésekkel kell számolniuk.

Később közölték, hogy befejeződött a helyszínelés és újraindult a szakaszon a vonatközlekedés. A menetrend fokozatosan áll helyre.

Borítókép: A balesetet szenvedett furgon (Fotó: Kisalföld/Nagy Gábor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.