A magyar, a szerb és a bolgár államfő közösen álltak ki a családok mellett

Közös újévi nyilatkozatban állt ki a családok fontosságáért a Családbarát Elnökök Hálózata. A magyar, a szerb és a bolgár államfő által jegyzett dokumentumot hétfőn Novák Katalin köztársasági elnök is közzétette a Sándor-palota honlapján.

Forrás: MTI2024. 01. 01. 19:41
Forrás: FB!/ Novák Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Novák Katalin magyar, Alekszandar Vucsics szerb és Rumen Radev bolgár köztársasági elnök által jegyzett nyilatkozatban azt írták: a Családbarát Elnökök Hálózata minden év kezdetét megfelelő alkalomnak tartja arra, hogy tanuljunk a múltból és tervezzük a jövőt, és újult optimizmussal és reménnyel ragadjuk meg az előttünk álló lehetőségeket, és foglalkozzunk a számunkra fontos kérdésekkel.

„Felemeljük szavunkat, ez alkalommal a családok fontosságáért a mai világban. Meggyőződésünk, hogy a családok jelentik a társadalom alapját, értékeink forrását és nemzeteink erejét. A család támogatást, útmutatást és szeretetet nyújt, valamint alakítja jellemünket és identitásunkat”

írták a közleményben.

A családot a legjobb környezetnek nevezték a gyermekek neveléséhez is, akik kijelölik az utat, amelyen a nemzetek járnak és alakítják a Föld jövőjét. Az erős családok biztosítják a felelősségvállalás kultúráját, amely hozzájárul a fenntarthatósághoz és csökkenti az éghajlatváltozás veszélyeit emelték ki.

Hisznek abban, hogy a családok védelmet, segítséget és elismerést érdemelnek az államok és a társadalmak részéről. Ezért határozottan támogatják azokat az intézkedéseket, amelyek elősegítik a családok jólétét, erősítik a családi összetartozást, támogató környezetet biztosítanak a családalapításhoz, lehetővé teszik a nők számára, hogy anyaként és a munkában is egyaránt érvényesüljenek, segítenek a rászorulókon, és biztonságos jövőt teremtenek a gyermekek számára fogalmaztak.

Bátorítják polgáraikat, hogy az új évben továbbra is ápolják a családot mint a társadalom legfontosabb intézményét, és nyújtsanak segítséget a rászorulóknak.

„Tegyünk a családjainkért, és ezáltal országainkért”

  írták a közleményben, békét, jólétet, egészséget és boldog új évet kívánva.

Borítókép: Novák Katalin (Forrás: Facebook/Novák Katalin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.