A Miniszterelnökség saját halottjának tekinti Vízkelety Mariannt

Az egykori államtitkár több évtizeden át kimagasló munkát végzett.

2024. 01. 09. 13:02
Vízkelety Mariann Fotó: MTI/Mohai Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mély megrendüléssel értesült a Miniszterelnökség Vízkelety Mariann haláláról; a jogász több évtizedes, kimagasló színvonalon végzett munkája példaértékű a köz szolgálatában – közölte a Miniszterelnökség, majd felidézték: Vízkelety Mariann 1992 és 1994, majd 1998 és 2002 között a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa, 2002-től a volt miniszterelnök titkárságvezetője. 

2004 és 2010 között az Országgyűlés Hivatala szakmai főtanácsadója, 2010-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, 2012-től a Központi Statisztikai Hivatal jogi és gazdálkodási elnökhelyettese – emlékeztek, hozzátéve, hogy

 2015 tavaszától öt éven át az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkári tisztségét töltötte be, majd az állami szervek működésének elemzéséért felelős miniszterelnöki biztosként dolgozott.

Vízkelety Mariann-nak 2022 májusában a köz szolgálatában több évtizeden át, nagy elhivatottsággal végzett, kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend középkereszt kitüntetést adományozta. 

Borítókép: Vízkelety Mariann (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.