Tragédia: meghalt az a fiatal édesapa, akit húsevő baktérium támadott meg

A harminchárom éves férfi szervezete rövid időn belül leépült.

2024. 01. 09. 9:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életét vesztette az a 33 éves férfi, akinek testében december 29-én húsevő baktériumot találtak. Molnár Rolandot azonnal megműtötték, majd 31-én ismét a műtőbe tolták. A család akkor arról tájékoztatott, a fiatal férfi ujjaitól kezdve az egyik karját végig felnyitották, hogy ki tudják tisztítani – közölte az Ózdi Városi Televízió a közösségi oldalán.

A baktériumok először a sejteket és a szöveteket, majd a véráramba jutva a szerveket támadják meg. Az időben megkezdett antibiotikumos kezelés jelentősen javíthat a túlélési esélyeken, ám még így is 30–50 százalék a mortalitás. 

A nekrotizáló fasciitis tehát egy súlyos fertőzés, a korai tüneteihez tartozik a vörös-lilás, meleg vagy duzzadt bőrfelület, mely gyorsan súlyosbodik és tovább terjed: az erős fájdalmat, ami az érintett bőrterületen kívül is megjelenhet láz kíséri. A bőr színének megváltozása mellett fekélyek, hólyagok vagy fekete foltok is jelentkezhetnek a bőrön, nem ritka a genny és a váladék szivárgása sem a fertőzött területről. Ezt követi a szédülés, a fáradtság, a zavartság, az eszméletvesztés, a magas pulzusszám, a hasmenés és a hányinger.

Az ózdi televíziónak adott interjúban a férfi hozzátartózója arról is beszélt, Roland hiába ment be panaszaival az egyik kórházba, elküldték, Vácon viszont fogadták, és kiderült, a baj nagyobb, mint gondolták. 

Szervezete rövid időn belül leépült, szerveinek egy része leállt, lélegeztetőgépre került, nagyon kevés izma maradt, és a bőrét is pótolni kellett.

Az ózdi férfi esélyei kezdetben biztatónak tűntek, az ózdi önkormányzat még egy felhívást is közzétett, ahol a fiatal édesapának szervezett véradáson keresztül vért gyűjtöttek. Ám az orvosok és a segítők igyekezete ellenére Molnár Roland életét nem tudták megmenteni, vasárnap feladta a küzdelmet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.