Benzinnel akarták eltüntetni a halott csecsemőt a gyilkos szülők

A kegyetlen szülőpáros lebukott, most a bíróság előtt kell felelniük tetteikért.

Forrás: Metropol2024. 01. 27. 7:17
Baby,Head,In,Mother,Hands.,Mum,Holding,Newborn,Boy,Lying, csecsemő, baba
2203759137orea Fotó: Inara Prusakova
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Constance Martin a veteményes kertjében, benzin használatával akarta elhamvasztani egyéves gyermekének holttestét. A kislányt a jelentések szerint apja ölte meg, így őt gyilkosság vádja miatt vizsgálják, az anyát pedig azzal, hogy nem akadályozta meg tettében. A kis Victoria szülei azonban tagadják a vádakat, ahogy azt is, hogy bántalmazták volna gyermeküket.

Állításuk szerint a kicsi természetes halált halt; este lefektették, reggelre már nem lélegzett. Az apa, a 49 éves Mark Gordon előadta, hogy ő ezt követően azonnal nekiállt újraéleszteni a kicsit, sikertelenül.

Megpróbáltam levegőhöz juttatni őt, feléleszteni. Életem legborzasztóbb élménye volt így látni a gyerekemet.

– vallotta kihallgatásán a rendőrségnek.

Az anya, Marten viszont mindent elmondott. Azért tartotta otthonában a kicsi holttestét, és azért akarta elhamvasztani azt, mert tudta, hogy egyszer fény derül Victoria halálára, ami miatt halotti vizsgálatoknak vetnék őt majd alá, úgy pedig kiderült volna minden. Azt is elismerte, hogy Victoria halálát  követően azon gondolkodott, önként feladja magát. 

A tárgyaláson végül kiderült, a csecsemő halálát kihűlés okozta. Egy ügyész szerint a kislány a mai napig élne, ha szülei nem lettek volna vele szemben arrogánsak, és odafigyeltek volna rá. Kiemelte, a halott csecsemőt a pár ráadásul hulladékként kezelte: egy lidls zacskóba tették őt, úgy próbáltak megszabadulni tőle. 

Tárgyalásuk gyilkosság, gyermekbántalmazás, felelőtlenség, halált okozó bántalmazás és egyéb vádak mellett jelenleg is zajlik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Inara Prusakova)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.