Borult égbolt, mennydörgés – fejfájást, migrént és alvászavart is hozhat változó időjárás

Érdemes lesz az esernyőt is magunknál tartani.

Forrás: HungaroMet Nonprofit Zrt.2024. 01. 18. 6:47
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősen felhős vagy borult idő várható, majd főként délután délnyugat felől kezd el szakadozni a felhőzet, így délen és nyugaton kisüthet a nap. Az északkeleti harmadban – beleértve a főváros térségét is – szinte egész nap borult marad az idő – írta előrejelzésében a HungaroMet.

 

Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet.

Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső hullhat. Estétől nagy területen párássá válhat a levegő, főként az északkeleti harmadban és a főváros tágabb térségében romolhatnak a látási viszonyok. 

A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen élénk, helyenként erős lesz a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén döntően 10 és 16 fok között alakul, de délen ennél pár fokkal melegebb is lehet. Ugyanakkor az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen mindössze 3, 10 fok közötti maximumok valószínűek. Késő estére 0 és +9 fok közé hűl le a levegő.

Az időjárásra érzékeny embereknél többféle panasz is jelentkezhet

Az előrejelzések szerint napközben melegfronti hatás érvényesül, emiatt változatos tünetek jelentkezhetnek az érzékenyeknél.

 Fejfájás, migrén gyötörhet sokakat, alvászavar is jelentkezhet, ami másnap fáradtsággal, kimerültséggel járhat.

 A zivatarok, esők miatt a hőérzet alacsonyabb lehet, az előrejelzésben azt hangsúlyozták: öltözzünk rétegesen és vigyünk magunkkal esernyőt.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.