Csökkentik a járatszámokat Budapesten Karácsonyék

Több olyan járat is áldozatul esett, ahol 12-15 percesek a követési idők, így az utasok a szolgáltatás iránti alapvető bizalma csorbul.

2024. 01. 18. 6:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átalakult utazási szokásokhoz igazítja menetrendjét a BKK: január 19-étől a hétfői és pénteki napokon csúcsidőben több sűrűn közlekedő járat menetrendje kismértékben változik – jelentette be közleményében a BKK.

Mint írják, a BKK  folyamatosan gyűjt adatokat Budapest és környéke forgalmáról: sok más mellett méri az utasforgalmat, vizsgálja az utazási szokásokat, és ezekhez igazítva alakítja a menetrendet.

A forgalmi adatok a közlemény szerint rámutattak, hogy maradandónak bizonyult a koronavírus-járvány által okozott forgalomcsökkenés hatása a fővárosi közösségi közlekedésre: az utazásszám a 2019-ben mért adatok 80-85 százalékát éri el, miközben a BKK összességében 2024-ben is a 2023-as szinttel megegyező (sőt kismértékben növelt) teljesítményt kívánja megrendelni a szolgáltatóktól. A járvány előtti időszakhoz képest azonban szembetűnő változás a közlemény szerint, hogy az otthoni munkavégzés és a rugalmas munkakezdés általános elterjedésével a hét végén (pénteken), illetve a hét elején (hétfőn) is kisebb, további mintegy öt százalékkal alacsonyabb forgalom a jellemző, ráadásul a reggeli csúcsidőszakban (7 és 8 óra között) hétfőn csaknem 10, pénteken pedig 15 százalékkal kevesebben utaznak közösségi közlekedéssel.

A HVG információi szerint több olyan járat is áldozatul esett, ahol 12-15 percesek a követési idők, így az utasok a szolgáltatás iránti alapvető bizalma csorbul, akik ritka és megjegyezhetetlen menetrendekkel találkoznak. Kiemelték, ez a döntés illeszkedik a BKK részéről a megbízhatóságot rontó intézkedések és mulasztások sorozatába.

Az utasoknak egyébként azt javasolják, hogy tájékozódjanak a BudapestGo appban a járataik indulási idejéről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.