Csaknem két évtizedig ülhet börtönben az arlói gyilkos

A férfi még az utolsó szó jogán is tagadta a vádakat, miszerint vascsővel agyonverte egykori barátját.

Forrás: TV22024. 01. 12. 6:58
bíró kalapács bíróság
Illusztráció (Fotó: Pexels) Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szörnyű gyilkosság három éve, szeptemberben történt. A ház tulajdonosa mondta el korábban, hogy mi történt, legalábbis azt, amire emlékszik, ugyanis saját bevallása szerint aznap ő is részeg volt. Állítása szerint már aludt, amikor két barátja valamin összeveszett. Mikor az éjjel felkelt, hogy kimenjen a mosdóba, látta, amint az áldozat a fotelnál fekszik, és ömlik a fejéből a vér.

A meggyilkolt férfit a barátja először egy fém járóbottal, később pedig egy vascsővel ütötte, majd felkapott egy konyhakést is, amivel halálra szúrta. A másik férfi eközben a szobában aludt, amikor felébredt, azt hitte, barátja csak elesett, és megütötte magát.

Kivittem az előszobába, lemostam. Akkor gondoltam, hátha helyrejön. De reggel nézem, már meg se mozdult. Meghalt reggelre

– mondta el a férfi a Tények riportjában. 

A gyilkossággal vádolt férfi az utolsó szó jogán a barátjára kente a gyilkosságot.

Gyula vágta fejbe a széldeszkával, mert együtt ittak mindig, azt a pénzről vesztek össze mindig

– jelentette ki.

Hiába tagadta azonban a tettét, a bíróság súlyos ítéletet hozott: összesen 17 év fegyházat, mellékbüntetésül tíz év közügyektől való eltiltást szabott ki a vádlottra, aki feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet nem jogerős, a gyilkos és védője enyhítésért fellebbezett.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.