Deutsch Tamás: A dollárbaloldal el akarja venni a magyar egyetemisták lehetőségeit

Fidelitas: A románimádó Momentum javaslatára követeli az EP a magyar diákok megbüntetését.

2024. 01. 16. 19:17
DONÁTH Anna Júlia; Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerzõ képviselõk a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Deutsch Tamás szerint a dollárbaloldal momentumos európai parlamenti képviselői azon dolgoznak, hogy a magyar egyetemisták, kutatók és oktatók ne férhessenek hozzá az uniós oktatási és tudományos programokhoz.

A politikus arról számolt be, hogy az Európai Parlament a keddi plenáris ülésén szavazott az Erasmus-programról szóló előterjesztésről, a két dollárbaloldali képviselő, Cseh Katalin és Donáth Anna pedig a voksolást megelőzően megdöbbentő tartalmú módosító indítványt nyújtott be.

Azt kezdeményezték, hogy a magyar egyetemisták, kutatók és oktatók ne férhessenek hozzá továbbra sem az uniós oktatási és tudományos programokhoz

– mondta Deutsch Tamás a közösségi oldalára feltöltött videójában. A politikus szerint minden magyar egyetemistának és oktatónak jogában áll tudni, hogy a dollárbaloldal továbbra is el akarja venni tőlük ezeket a lehetőségeket.

Az üggyel kapcsolatban a szavazást követően Győri Enikő, a Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta,

Donáth Anna és Cseh Katalin kezdeményezésére az EP továbbra is politikai zsarolásként törvénytelenül vissza akarja tartani a magyar diákoknak, oktatóknak és kutatóknak járó uniós pénzeket

A Fidelitas a döntésre egy Facebook-posztban reagált; a Fidesz ifjúsági szervezete azt írta,

A románimádó Momentum javaslatára az Európai Parlament azt követeli, hogy a magyar diákok ne kaphassanak Erasmus-ösztöndíjat, míg nem táncolunk úgy, ahogy ők fütyülnek!

 

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője és Donáth Anna Júlia (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.